София ще бъде домакин на първия Аграрен форум в България

0
Организатор на събитието е Министерството на земеделието и храните
Организатор на събитието е Министерството на земеделието и храните

Организатор на събитието е Министерството на земеделието и храните

София ще бъде домакин на първия по рода си Аграрен форум в България. Организатор на събитието е Министерството на земеделието и храните, а част от идейния екип е българския учен акад. Атанас Атанасов и бившият министър на земеделието Кирил Вътев. Аграрният форум ще се проведе на 31 май, от 13:00 часа в зала „Азарян” на НДК, а поканени са всички земеделски производители.

Заедно с учените във форума участие ще вземат и млади земеделски производители като Марк Цеков, съобщава Дарик Радио.

Целта на форума е да съберем част от родните учени по света и у нас и да направим връзката между науката и бизнеса”, обясни Кирил Вътев."Темата на форума е потенциалът на българската аграрна наука за изграждане на устойчива агро-хранителна система с цел продоволствена независимост. Въпреки че имаме критици по темата искаме на този форум да свържем българските земеделски производители и да бием силно камбаната, че трябва да се вземат много сериозни мерки и секторът да стане национален приоритет. Каквито и политически формации да се сменят да се знае, че потенциалът на страната е голям, за да гарантира продоволствена независимост от собствено производство".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари