Прокуратурата оневини Борисов по "Барселонагейт"

0
Разследването започна, след като изданието „Периодико“ публикува информация, че властите в Каталуня разследват дали Бойко Борисов е свързан с международна схема за пране на пари
Разследването започна, след като изданието „Периодико“ публикува информация, че властите в Каталуня разследват дали Бойко Борисов е свързан с международна схема за пране на пари Снимка: БГНЕС

Разследването започна, след като изданието „Периодико“ публикува информация, че властите в Каталуня разследват дали Бойко Борисов е свързан с международна схема за пране на пари

Софийската градска прокуратура (СГП) е прекратила разследването за организирана престъпна група за пране на пари, известно като „Барселонагейт“, съобщиха от държавното обвинение, информира специализираният правен сайт Lex.bg.

Екип от прокурори е заключил, че не са налице доказателства, които да сочат по несъмнен и категоричен начин да е извършено престъплението, в което беше замесено името на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Разследването започна, след като преди 3 години изданието „Периодико“ публикува информация, че властите в Каталуня разследват дали тогавашният български премиер Бойко Борисов е свързан с международна схема за пране на пари, при която в Испания са влезли 5 млн.евро през регистрираните там фирми Numi Invest SL и Ema BGS SL, свързани с бившата манекенка Борислава Йовчева. С тези пари били купени луксозен бутик и къща в Барселона. Още след осветяването на случая имотите бяха продадени от бившата манекенка и семейството ѝ.

Прекратяването се случва само 4 месеца след като предишният главен прокурор Иван Гешев поиска имунитета на Борисов, тъй като СГП обяви, че от събраните доказателства може да се стигне до извода, че бившият премиер е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление пари за купуване и наемане на недвижими имоти в чужбина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    4
    Ама то....
    Ние не сме и очаквали нещо друго! Невинен е като сълза от девственица!
  • 7
    3
    Изпраха го...
    За да са на власт, ПП-то изпраха бат Бойко, ха сега го прострете да съхне. Ега ти държавата, къде е сега Иван Гешев, който подскачаше при свалянето му, но не му стиска да се обади повече, скри се мишката...
  • 5
    2
    C3PO
    Много ясно!
  • 7
    1
    нунчо
    Шарлатаните от подмяната ще скрият Мутрака
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари