Предлагат вдигане на заплатата на омбудсмана на Русе

0
Искането е възнаграждението на Валентин Димитров да се увеличи на 3 минимални работни заплати
Искането е възнаграждението на Валентин Димитров да се увеличи на 3 минимални работни заплати Снимка: Община Русе

Искането е възнаграждението на Валентин Димитров да се увеличи на 3 минимални работни заплати

Председателят на Общинския съвет в Русе, акад. Христо Белоев, внесе предложение за изменение на Правилника за организацията и дейността на обществения посредник на територията на общината.

Промените се налагат, тъй като в 10-те години от приемането на правилника не е имало избран обществен посредник. Предлаганите изменения са насочени към:

  • Подобряване и прецизиране на нормативната уредба: Целта е да се осигури по-ефективно функциониране на институцията на обществения посредник.
  • Осигуряване на достойно заплащане: Предлага се възнаграждението на обществения посредник Валентин Димитров да се увеличи на 3 минимални работни заплати, а на неговия сътрудник (ако бъде назначен) – на 55% от заплатата на посредника.
  • Съгласуване с правото на ЕС: При изготвянето на проекта са взети предвид принципите на Хартата на основните права на ЕС, Регламент (ЕО) № 1049/2001 и Регламент (ЕО) № 1367/2006.

Очаква се измененията да доведат до по-ефективно осъществяване на дейността на обществения посредник и по-добро защита на правата на гражданите.

Сред ключовите изменения са:

  • Разширяване на функциите на обществения посредник: Той ще може да прави предложения и препоръки не само до органите на публичната власт, но и до авторите на оспорваните актове или до горестоящите им органи.
  • Подобряване на комуникацията: Общественият посредник ще има годишен отпуск от 22 работни дни, за които ще уведомява Председателя на ОбС-Русе и Кмета на Общината.
  • Увеличаване на възнаграждението: Целта е да се привлекат по-квалифицирани кандидати за длъжността.

Предложението ще бъде разгледано на заседание на Общинския съвет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    15
    daskal
    Знакови назначения! Вальо Дупето - омбудсман, Драгомир Драганов - областен управител. Сякаш съдбата ни се подиграва и се гаври с нас. Да очакваме ли във властта Венци Чикагото, Красимир Даков и Върбан Циганина?
  • 5
    14
    Иван
    Абсолютно излишен е този измекяр.Ненужна длъжност ,паразит.Изненада за хората е,че изобщо съществува подобна длъжност???!Той не е ли пенсионер Вальо Дупето?????Докога ще продължават циничните далавери в този изстрадал град?????Нямате ли срам,нещастници?????
  • 8
    13
    Ебачът на Путин в гъза
    Тая длъжност е ненужна. В нашето общество в момента е същото като през соца и решенията преди се вземаха от Полит-бюро на ЦК на БКП и Кремъл, а сега се вземат от Полит-бюро на ЦК на Задкулисието и Кремъл. Тая длъжност омбудсман както и Народно събрание, Министерски съвет Прокуратура и Съд би трябвало да са независими и да вземат решения, но всъщност са зависими и служат за прокарване на истинските управляващи тия от Кремъл и техните слуги от Полит-бюро на ЦК на Задкулисието. За да станат нещата истински и служат на народа , а не на една отбрана сган от русоиди всичко трябва да се изрине в мръсния канал. Изборите не решават нищо и както се вижда в последните 10 години изборите само въртят едни и същи кретени -русоиди във властта.
  • 8
    12
    Stoian
    От кьде го изкопаха този идиот,за мед.сестрите няма пари,а за бандитите има?
  • 5
    11
    Ники Братованов
    Ето, аз нямам образование, но пък имам дупе, което давам на Пенчо да го ползва и получавам тролска надница от общината!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари