Пръскат срещу комари в община Сливо поле

2
Третирането ще обхване селата Ряхово, Бабово и Бръшлен, както и самия град Сливо поле
Третирането ще обхване селата Ряхово, Бабово и Бръшлен, както и самия град Сливо поле Снимка: Община Русе / архив

Третирането ще обхване селата Ряхово, Бабово и Бръшлен, както и самия град Сливо поле

От днес до сряда включително ще се проведе третиране срещу комари с наземна техника на територията на община Сливо поле. Обработката ще се извърши на площ от 8 190 дка. и ще бъде с препарата „ЦИТРОЛ 10/4 УЛВ“ с изискваната за него дозировка.

Третирането ще обхване селата Ряхово, Бабово и Бръшлен, както и самия град Сливо поле.

В Ряхово третирането се предвижда да е от 19.30 часа днес, в Сливо поле утре отново от 19.30 часа. В Бабово и Бръшлен пръскането срещу комари ще се осъществи в сряда. В Бабово третирането ще бъде от 19.30, а в Бръшлен от 20.30 часа. В Ряхово обаче отново ще има третиране срещу комари другата сряда /22 май/ от 20.00 часа.

При промяна на метеорологичните условия е възможно да има изменение на посочените дати.

Припомняме, че собствениците на пчелини са длъжни да предприемат мерки за опазване на пчелите и пчелните семейства от отравяне. Координатор на дезинсекционното мероприятие е Галина Иванова от Община Сливо поле и нейният телефон за връзка е: 0884572444.

Във всички общински администрации в областта е създадена организация за навременно информиране на пчеларите при предстоящи третирания срещу комари и други вредители, съобщиха от Областна администрация - Русе.

По-рано днес при среща с председателя на Окръжния съвет в Гюргево Думитру Беяну областният управител Драгомир Драганов подчерта значението на синхронизираните пръскания от двете страни на река Дунав. Наземните третирания на територията на Румъния се предвиждат да продължат до октомври, а авиационните ще се осъществяват на три етапа – през май, юли и август.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Мишконец
    А за брадати ,нагли ,дърти ,охранени ,алчни,крадливи ,нещастни посрани прости добружански мишки -паразити кога ще пръскат в Сливо поле и Борисово?Слагайте цианид за по сигурно да се свършват мъките мишконски.
  • 3
    2
    ряховчен
    Кмете,пусни Киюърите да пръскат,защото слагат и препарат.
  • 1
    1
    Пффф
    Не че нещо ама снощи в парка един рояк комари ме закара от Вазата до Розите. Да не стане другия месец да ходим на Сливо Поле да се крием от русенските комари
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари