Порой с градушка унищожи над 3500 декара земеделска продукция в Свищовско

6
Три села бяха "бомбардирани" от ледени късове с големината на орех
Три села бяха "бомбардирани" от ледени късове с големината на орех Снимка: БНТ

Три села бяха "бомбардирани" от ледени късове с големината на орех

След пороя, който заля района на Свищов преди ден - хората там още се съвземат след бедствието. 3 села в общината бяха особено засегнати от наводненията - това са Овча могила, Хаджи Димитрово и Морава.

Там се изсипа и градушка с големината на орех. Над 3500 дка земеделска продукция е напълно унищожена, наводнени са дворове, мазета и приземни етажи на къщи. Общината продължава с усилията за разчистването на пътищата от тоновете кал и земна маса, каза пред БНТ кметът на община Свищов Генчо Генчев.

Според градоначалника, причина за бедствието са и непочистените от години отводнителни канали. Общината многократно е кандидатствала и очаква финансиране, но до момента не е получила нито лев. Ситуацията в района остава сложна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    AZ
    Защо не отводнихте овреме каналите и деретата,бе общинари безхаберни?Сега събирали "тонове кал".А хората къде и как ще живеят?
  • -1
    2
    Хахааха
    Това заслужавате мърлячи безхаберни държава незаслужавате да имате роби смачкани за всичко си трайкате вечно...аа на сега
  • 1
    1
    Хаха
    Противоградни ракети не се пускат умишлено
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари