Пет бременни жени от Русенско се имунизираха срещу коклюш

0
В региона е разкрит един единствен временен имунизационен пункт
В региона е разкрит един единствен временен имунизационен пункт Снимка: Областна администрация - Русе

В региона е разкрит един единствен временен имунизационен пункт

Бременни жени от Русенско вече започнаха да се имунизират срещу коклюш, стана ясно от проведена среща между областния управител Драгомир Драганов и директора на Регионалната здравна инспекция доц. д-р Александър Парашкевов, д.м. В региона е разкрит един единствен временен имунизационен пункт и той се намира в Университетска болница „Медика - Русе“. Пунктът работи всеки ден от 13:00 до 17:00 часа с предварително записване. От вчера до днес са имунизирани 5 бременни жени, като за утрешния ден също има записани. Ваксинацията е безплатна и е препоръчителна, като част от въведените противоепидемични мерки, които ще продължат до 31 юли в цялата страна. Ваксинацията срещу коклюш е препоръчителна на бременни с документиран период на бременността в 27-36 гестационна седмица, съобщават от Областната администрация.

Припомняме, че бе извършена и актуализация на задължителния имунизационен календар, според който бебетата вече ще бъдат ваксинирани при навършване на 6-седмична възраст.

В срещата участваха още главният секретар на Областна администрация Ирена Тодорова и Десислава Димитрова, която е експерт в институцията. От проведените разговори стана ясно, че държавата е предоставила всичко необходимо за безпроблемното протичане на процеса. Също така от страна на РЗИ е създадена необходимата организация, а също е реализирана и информационна кампания, като към момента всичко протича нормално.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    11
    Туман
    След фарса с ковид отровите, човек трябва яко да е спрял да приеме каквото и да било от тези сатрапи.
  • 6
    10
    от родилното
    Надяваме се, че тези пет бременни жени не са заплодени от Пенчо Милков.
  • -3
    9
    Путин Хуйло до 8
    Ааа, няма да се ебаваш с путлерчето! То никога за нищо не е виновно! Всичките рушлямски тролове му пожелават в най-скоро време да легне до сифилистичния си адаш в Мавзолея! АМИН!!!
  • 7
    8
    Бу
    Даже шараните не се хващат на една и съща кукичка. Хората са по-тъпи от рибите. После не се учудвайте от "внезапно починалите". То е от климата. Виновни са пърдящите крави. И Путин разбира се.
  • -4
    7
    до ***
    Няма ли да осъдиш вашите, че са те ваксинирали както трябва докато не си можел да философстваш?!? Ако ти спрат Гугъла и оставаш с даша, смешко!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари