Пенчо Милков отиде на общоселско събрание в Семерджиево

0

Кметът на Русе проведе открита приемна с жителите на село Семерджиево

Продължават откритите приемни с граждани на кмета на Русе Пенчо Милков. Днес той посети село Семерджиево, където освен индивидуалните срещи с хората, се проведе и общоселско събрание по значимите за общността въпроси.

Всеки дъжд предизвиква разрушения на асфалтовото покритие на улица „Алеи Възраждане“ и я прави невъзможна за преминаване, оплакаха се от Семерджиево. Според кмета е необходимо общината да съдейства за проектирането на открит канал, с който водните маси да се отвеждат от платното.

За да се повиши безопасността на движещите се по главната улица, ще се организира поставянето на мантинела, а Пенчо Милков ще отправи предложение към Комисията по безопасност на движението за поставяне на легнали полицаи.

Съдействие ще бъде оказано и за кастренето на няколко по-високи дървета, както и за закупуването и засаждането на нови брези и ела, която да бъде естествена украса по коледните празници.

С увеличените средства от бюджета на Общината тази година в Семерджиево бяха асфалтирани 3 улици, съобщи кметът Мюжгян Халилова. По общинската програма „Малки населени места“ бе изграден и в момента се оборудва нов център за децата от селото и техните майки. Той ще разполага с голяма зала за събития, детски кът, кухненски бокс и санитарни помещения, които ще се ползват свободно.

С удвоената тази година общинска субсидия за читалищна дейност ще бъде финансирано санирането на сградата на местното читалище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    русенец
    Прочетох първо заглавието и се зарадвах - Пенчо отишъл на село - и... НЕ СЕ ВЪРНАЛ..... Това щеше да е най-доброто което се е случвало на Русенци за последните 3 години !!!
  • 6
    2
    Резака
    Почерпиха ли го с родопски калмари!?
  • 9
    1
    А сега ве
    Дано никоя не е забременяла, че оная от ЕКОто ще го изгони кът куче
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари