Първата дама на Сирия е диагностицирана с левкемия

0
Преди 5 години съпругата на Башар Асад се пребори с рак на гърдата
Преди 5 години съпругата на Башар Асад се пребори с рак на гърдата Снимка: EPA

Преди 5 години тя се пребори с рак на гърдата

Първата дама на Сирия Асма Асад е диагностицирана с левкемия, съобщи днес офисът на сирийския президент, цитиран от Ройтерс и БТА.

Диагнозата е поставена почти пет години след като тя съобщи, че се е възстановила напълно от рак на гърдата.

В изявлението се казва, че 48-годишната Асма преминава специална процедура за лечение, която изисква тя да остане в изолация, заради което ще бъдат отменени публичните ѝ ангажименти.

През август 2019 г. Асма Асад съобщи, че напълно се е възстановила от рак на гърдата, с който бе диагностицирана по-рано.

Откакто през 2011 г. в Сирия избухна война, родената във Великобритания Асма, която е бивша инвестиционна банкерка, пое обществената роля да ръководи благотворителни дейности и да се среща със семействата на убити войници, но също така тя е ненавиждана от опозицията.

Асма Асад ръководи Сирийския тръст за развитие, голяма неправителствена организация, която обединява много от дейностите за помощ и развитие в страната.

Миналата година първата дама придружи съпруга си Башар Асад на посещение в Обединените арабски емирства, което беше първото ѝ официално известно пътуване с него зад граница след 2011 г. Тя се срещна с шейха Фатима бинт Мубарак, майка на президента на емирствата, по време на пътуване, което се разглежда като обществен сигнал за нарастващата ѝ роля в обществените дела.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    ооо, антоне, пардон монка
    А де, що не си го свалиха?!? Сигурно не щат да слушат вас, еврейчетата! Как е, още ли нямаш на клавиатурата „ъ“, че ползваш „ь“
  • -2
    1
    Anton
    Лошо,и защо тези заспалите и тъпи сирийци не свалиха този диктатор от власт,прост народ и некадьрен президент.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари