Отлив на гръцки купувачи, желаещи имот в България

1
Сега на мода е наемът
Сега на мода е наемът Видео: NOVA

Сега на мода е наемът

Гърците се интересуват все по-малко от имоти у нас. Причината за този отлив най-вече се корени в цената. Петрич отдавна е известен със силното гръцко присъствие в града. В близките години масово съседите ни идваха у нас в близките до границата села и градове, за да живеят и развиват бизнес.

Тяхното законодателство ги караше да идват към България. Разходите по бизнеса, чисто данъчни облекчения и т.н., ги караше да създават бизнес тук”, обясни брокерът Симеон Шайков, цитиран от NOVA.

Ситуацията обаче изобщо вече не е същата. Да се продаде имот в България на гръцки купувач е сложна задача. Ако преди години въпросът с цената е бил бърз за решаване, сега вече пазарлъците са продължителни и често спъват сделките.

Цените в жилищното строителство са близо 3 пъти по-високи, отколкото бяха през 2015 г., например”, каза още Шайков.

Сега на мода е наемът. Това автоматично гарантира, че за живот в България инвестицията не е голяма. Спад има и в бизнеса. Ако преди години масово гръцки фирми идваха у нас, за да развиват дейността си, сега това се случва доста по-рядко.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари