Осъдиха фитнес инструктор за отглеждане на марихуана в Русе

0
Мъжът си направил наркооранжерия в помещение на булевард "България" / Снимката е илюстративна
Мъжът си направил наркооранжерия в помещение на булевард "България" / Снимката е илюстративна

Условна присъда получи от Русенския окръжен съд фитнес инструкторът Симеон М. заради отглеждане и разпространение на марихуана.

Срещу 31-годишния мъж беше повдигнато обвинение, че между април и юли 2015 година в търновското село Обединение и в Русе, на 2 пъти засял и отглеждал коноп. На едното място са намерени 22 растения марихуана с тегло 8275 грама. Сортът обаче е висококачествен холандски и марихуаната е оценена на стойност 49 166 лева. На второто място са намерени 39 растения, от които е излязла 1711 грама марихуана на стойност 10 266 лв, пише briagnews.bg.

Второто обвинение срещу Симеон е, че държал с цел разпространение 864 грама марихуана от един вид и още 10 грама от друг вид, на обща стойност 5254 лв.

На днешното първо заседание защитникът на Симеон представи молба, според която иска делото да се разгледа по реда на съкратено съдебно следствие. Подсъдимият призна изцяло фактите, описани в обвинителния акт и добави, че съжалява.

В обвинителната си реч прокурорът разказа накратко случая. Симеон работи като фитнес инструктор, но не са му стигали доходите. Затова засял марихуана в къща в село Обединение, като ползвал препарати за растеж, за цъфтеж и всичко необходимо за отглеждането й. Растенията достигнали височина 180 см, а някои дори и 250 см. В помещение на бул. "България" в Русе засял в саксии 39 растения от друг вид семена. Помещението обособил като наркооранжерия. У него пък е намерен друг вид марихуана. Прокуратурата предложи групирано наказание, което след редуциране с 1/3, заради провеждане на съкратено съдебно следствие, да стане 3 години и 4 месеца ефективно с 10 000 лева глоба.

Според защитника на Симеон е абсурдно той да е гледал марихуана, за да печели пари. У него са намерени 864 грама марихуана, която той си е купил. Тук адвокатът зададе реторичен въпрос - Защо ще си купува Симеон марихуана, ако сам си я отглежда. Той дори поиска клиентът му да бъде оправдан по обвинението за разпространение на наркотика. Защитникът добави, че Симеон има малко дете на 1 годинка и му се налага да изхранва семейство. Дори гледал и майка си, която е пенсионер по болест. Затова поиска условно наказание, което ще му позволи да работи.

Симеон също каза пред съда, че иска условно наказание, за да може да издържа семейството си. Добави, че много съжалява за извършеното и вече си е взел поука.

Решението на съда беше да признае подсъдимия за виновен по повдигнатите обвинения и да го осъди на 4 години лишаване от свобода. След намаляване на наказанието с 1/3, то стана 2 години и 8 месеца, изтърпяването на което беше отложено за изпитателен срок от 5 години. Симеон ще трябва да плати и 5000 лева, както и разноските по досъдебното производство. Мярката му за неотклонение - 5000 лв. парична гаранция, беше потвърдена, докато присъдата влезе в сила. Условното наказание не е окончателно и може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари