Обединеното кралство забрани износа на живи животни

0
Активистите призовават за тази забрана от десетилетия
Активистите призовават за тази забрана от десетилетия

Активистите призовават за тази забрана от десетилетия

Парламентът одобри законопроект на Обединеното кралство, забраняващ износа на живи животни за клане, като активистите го обявиха за знаков момент за хуманното отношение към животните.

Активистите призовават за тази забрана от десетилетия. През 1995 г. една от участничките в кампанията беше смазана до смърт от камион, докато протестираше срещу износа на живи телета за телешко месо, пише Actualno.com.

Законопроектът за хуманно отношение към животните (износ на добитък) забранява износа на говеда, кози, свине и коне за клане, както и угояването им за клане.

Неизбираемата горна камара на британския парламент, Камарата на лордовете, прие законопроекта, което означава, че сега той ще бъде одобрен от краля, преди да стане закон.

Ема Славински, директор на отдел "Политика, превенция и кампании" в благотворителната организация за животни RSPCA, определи това като "изключително постижение", за което активистите са водили борба в продължение на 50 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари