Некачествен ремонт в Русе

5

Проблем с пътните настилки около "Парижа"

Велоалеята по улица "Плиска" в Русе, ремонтирана преди местните избори през есента на 2023 г., остава в окаяно състояние вече близо година, сигнализира читателка на Dunavmost.

Снимки, изпратени от Пепа Генчева, разкриват множество проблеми: неположен асфалт между бордюрите и пътната настилка, хлътвания, дупки, неравности и високи прагове. Липсва хоризонтална маркировка, а скосяванията при преходите с пътните настилки са недовършени и опасни.

"Настилката от асфалт на велоалеята по тротоара на улица Плиска от Воден до края на улицата при блок Родопа е на вълни, а не гладка, както е в други градове в страната," споделя Генчева. "Явно никой от строителите и общинарите не се е качвал на колело, за да провери дали карането е комфортно и безопасно."

Освен това, около стволовете на дърветата по улицата са оставени огромни дупки, които представляват сериозна опасност за пешеходци и колоездачи.

"Странно изобщо е кой служител на Община Русе е издал обекта и извършена ли е проверка на качеството на велоалеята и преасфалтираните участъци в района," пита Генчева.

Въпреки че велоалеите са приоритет за новата администрация, нито един от шестте нови заместник-кмета на града не е обърнал внимание на проблема, алармира Генчева. Тя подчертава, че прокарването на велоалеи и стимулирането на алтернативни начини на придвижване би трябвало да бъде тяхна грижа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    21
    За Русе
    Има районен отговорник: Л.Керимов. Поканете го на разговор със живущите и кметовете Милков, Недев
  • 8
    20
    манджурляк и бърдак
    Пенчо,къде е тази комисия,която се създаде преди кметските избори със зам.кмета Недев и кметските модератори за установяване на нарушения за некачествен ремонт?С тези седем зам.кмета се размива отговорността.
  • 10
    19
    додо
    Този кадърен ремонт или Даков или Павлов му е автор друг не може да е типично техен стил преди лъжеха и слагаха фрезован асфалт сега виждам че нищо не слагат.
  • 10
    18
    мм
    Няма здрава улица кмете ти не се ли движиш или летиш сляп ли си явно ти дават достатъчно да мълчиш ужас с какъв акъл те избраха пак не знам но по смотан кмет сме нямали.
  • 1
    17
    Затуй
    Още един мандат ще ме изберете та да съсипят града окончателно. Винаги ваш Пънчи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари