Медицински сестри от онкодиспансера в Русе гостуваха на децата в ДГ „Русалка“

0

Децата успяха да видят как изглеждат част от инструментите, с които работи медицинската сестра

Децата от ДГ „Русалка“ отбелязаха Световния ден на медицинските сестри, който се чества официално на 12 май от 1974-а година. В инициативата се включи Комплексният онкологичен център в Русе, откъдето изпратиха част от своите здравни служители, които да се запознаят лично с възпитаниците на детската градина.

Гости в четвърта подготвителна група на учебното заведение бяха старша сестра на ДКБ Алена Петракиева и сестра Илиана Калчева. Те разказаха коя е първата светска медицинска сестра, с какво се свързва тази професия и защо е важно нейното присъствие по време на лечението на един пациент, съобщиха от КОЦ - Русе.

Освен това децата успяха да видят как изглеждат част от инструментите, с които работи медицинската сестра. Разбраха още какво точно измерва апаратът за кръвно, какво представляват банките за вливане на лекарства и как се извършват манипулации като поставяне на инжекции и извършване на превръзки.

Подобни инициативи изграждат у децата ясна представа за професията и създават положително отношение към медицинските специалисти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Бу
    Нямат ли вече достатъчно клиенти, че по детските градини плъзнаха. От съвременната медицина и фармация здрав човек не остана.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари