Лос уби мъж в Аляска

0
70-годишният Дейл се опитвал да направи снимки на две новородени лосчета
70-годишният Дейл се опитвал да направи снимки на две новородени лосчета

70-годишният Дейл се опитвал да направи снимки на две новородени лосчета

70-годишен мъж от Аляска, който се опитвал да направи снимки на две новородени лосчета, бил атакуван и убит от майка им, съобщиха властите, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Убитият в неделя мъж е идентифициран като Дейл Чорман от Хоумър, заяви Остин Макданиъл, говорител на Департамента за обществена безопасност на Аляска.

Женският лос наскоро бил родил малките.

"Докато вървели през храсталаците в търсене на лосовете, тогава женският лос нападнал Дейл", каза Макданиел.

Нападението е станало, докато двамата са бягали, каза той. Вторият мъж, чиято самоличност не е обявена публично, не е пострадал.

Този човек не е станал свидетел на нападението, така че властите не могат да кажат дали лосът е убил Чорман, като го е ритнал или стъпкал, или и по двата начина.

Лекарите обявили Чорман за мъртъв на място. Женският лос напуснал района, съобщиха от щатския полицейски участък на Аляска в онлайн публикация.

През 1995 г. лос стъпква до смърт 71-годишен мъж, който се опитал да влезе в сграда в кампуса на Университета на Аляска в Анкоридж. Свидетели разказват, че студентите са хвърляли снежни топки и са тормозили лоса и малкото му в продължение на часове, и животните се стреснали, когато мъжът се е опитал да мине покрай тях.

В Аляска, щат с население от около 737 000 души, има до 200 000 лоса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Иван
    Няма да липсва на никого
  • 5
    1
    Боже, Боже
    Какъв идиот трябва да си за да навлезеш в зоната на сигурност на животно, на майка? Улична котка може да ти прегризе вратната артерия ако усети заплаха към малките и.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари