Лекари в Благоевград отказаха аутопсия на 5-годишното дете от село Стоб

0
Търси се причината за смъртта на детето, починало в линейка
Търси се причината за смъртта на детето, починало в линейка

Търси се причината за смъртта на детето, починало в линейка

В "Александровска" болница ще бъде извършена аутопсията на починалото при мистериозни обстоятелства 5 годишно момченце от кочериновското село Стоб, съобщи Струма ком, позовавайки са на свои източници. Според подадената информация аутопсия са отказали да направят няколко местни болници, а и проверката, която се извършва в момента изисква абсолютно безпристрастно лекарско заключение за причината за смъртта на детето.

Явно е, че разследването търси лекарска грешка по трасето Рила - Благоевград. Момченцето е прегледано от д-р Владимир Пандев, който го е видял два пъти в нощта на неговата смърт.

Пандев твърди, че детето вторият път е било мъртво, въпреки заключението си обаче го е транспортирал до МБАЛ Благоевград, където местните лекари в СПО са извършили опити за "съживяване" с около 40 минутна реанимация.

Д-р Пандев твърди, че го е докарал в Благоевград, защото детето било топло, местните лекари твърдят, че е било мъртво още в Рила. Къде е истината ще търси разследването. Факт е, че Медицински надзор днес влезе в МБАЛ Благоевград за проверка, проверка извършват и на работата на д-р Владимир Пандев.

Така че все още не е ясно каква е причината за смъртта на детето. Прегледът на Пандев установил, че 5-годишният Мирослав е с повръщане и разстройство, детето не било дехидратирано, било добре. Самият той нямал обяснение как и от какво е настъпила смъртта му.

Казва, че вторият път при посещението му детето било без дихателна и сърдечна дейност. Въпросът е защо тогава е доведено в Благоевград. Дали това не е бягство от отговорност и прехвърляне на отговорност от Рила към Благоевград. Случаят е с висок обществен интерес. Ще има ли виновни лекари за смъртта на детето?!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари