Красимир Каракачанов: Да не си играем на евроатлантици и русофили

1
Имаме прагматични български интереси, които трябва да бъдат отстоявани, подчерта лидерът на ВМРО
Имаме прагматични български интереси, които трябва да бъдат отстоявани, подчерта лидерът на ВМРО Снимка: БНТ / стоп кадър

Имаме прагматични български интереси, които трябва да бъдат отстоявани, подчерта лидерът на ВМРО

България в последните три години се управлява абсолютно некадърно. Партиите, които бяха в парламента, не могат да съставят правителство, което да постави истинските приоритети на българите и да ги отстоява. Коалицията „Сглобката“ бе заета да се подмазва на посолствата, а не да решава проблемите на България.

Това заяви в лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов – кандидат за народен представител от ВМРО – Българско национално движение, водач на две листи – в Плевен и в Благоевград, в „Денят започва“ по БНТ.

Политиката им и в енергетиката, и в икономиката, и по отношение на престъпността е пълна катастрофа. Ето затова отново отиваме на избори. Но тези от сглобката въобще не ме интересуват, защото те доведоха България до просешка тояга, разбита енергетика, в икономическа криза, наводнена от бежанци и почти вкарана в една чужда война, заяви той.

Трябва да се прави точно обратното на това, което правиха тези от Сглобката в последните три години. Първото е България да възстанови своя суверенитет – решенията за българския народ да ги взема самият той през институциите, които избира – парламент и правителство, а не да решават посолствата. Трябва да се търсят мирни решения на конфликтите. Не говоря само за войната в Украйна. Ами на западната ни граница? Напрежението между сърби и албанци, проблемите в Босна, конфликта в Близкия изток, процесите, които текат в Африка, напрежението между Щатите и Китай заради Тайван… светът за съжаление отива към един по-глобален сблъсък, коментира Каракачанов.

Именно и заради тази геополитическа ситуация за България е важно да има силно правителство, което да взема решения в полза на българския народ, а не в угода на една или друга страна в някой конфликт.

С лозунга за евроатлантизъм правителството на сглобката прикриваше факта, че не може да измисли нищо добро за България и изпълняваше чужди поръчки. Те се караха единствено за постове и за пари, заяви Каракачанов.

Лидерът на ВМРО даде множество примери за провала на управлението на сглобката като разбитото земеделие, недостъпното здравеопазване, огромната икономическа криза.

Българите нямаме време да си играем на евроатлантици или русофили. Имаме прагматични български интереси, които трябва да бъдат отстоявани, дебело подчерта Красимир Каракачанов.

В ефира на БНТ той коментира и изборите в РС Македония, като опреди резултата от тях като изключително лош за България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Балканеца
    Агент Иван, не му писва да се прави на патреот. Чантичката Била взе ли?
  • 8
    1
    русенец
    Красьо, скъпи русенски македонецо, хайде стига си си играйкал на политик! Достатъчно замези, достатъчно поразии направи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари