Извънредна проверка изненада „Оргахим"

8
Причината за извънредния контрол са постъпилите сигнали за миризми, характерни за производството на дружеството
Причината за извънредния контрол са постъпилите сигнали за миризми, характерни за производството на дружеството

Причината за извънредния контрол са постъпилите сигнали за миризми, характерни за производството на дружеството

Екип от РИОСВ - Русе, в който се включи и директорът на инспекцията Анелия Николова, извърши проверка вчера, в извънработно време, на „Оргахим Резинс“ АД. Причината за извънредния контрол са постъпилите сигнали през деня за миризми, характерни за производството на дружеството, от района на Транспортна болница, Кейовата част, в т. ч. и Градската пречиствателна станция на Русе.

Потърсено е съдействие от „ВиК“ Русе ООД - оператор на канализационната система, за ревизия на шахтите по колектор „Трети март“. Силна миризма е усетена в началото на площадката на дружеството, до бившия завод „Дунавска коприна“, в двете шахти, разположени успоредно на пътното платно, отвеждащи битово-фекалните, дъждовните и охлаждащите води от производството.

При проверка на Локалната пречиствателна станция (ЛПСОВ) е установена концентрирана миризма на разтворител. При ревизия на приемната шахта експертите са констатирали наслагвания на органични масла, използвани при производството на смоли. Взети са проби от лаборант на ВиК дружеството. Проследен е потокът на отпадъчните води, като в шахта преди събирателната е констатирана същата субстанция. От там също са взети проби, които ще се изпитват в лабораторията на „ВиК“ ООД - Русе.

РИОСВ - Русе ще продължи да осъществява стриктен контрол на двете дружества.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    11
    Спонсор
    То и от ПАРЛАМЕНТА НЯМА ПОЛЗА, ама ги търпите!
  • 5
    10
    10 стинки
    Хубаво че се смени директорът на РИОСВ с някой който не дреме.
  • 2
    9
    До Ал Химика
    За химическите завиди до някъде съм съгласен, въпреки че и тези в Русе трябва само да инвестират в инсталации, НО за моста не позна. Като не ти харесва бегай на село.
  • 2
    8
    до 4
    Хубаво е преди да даваш акъл да се научиш на четене с разбиране. В коментара към който се обръщаш пише "по обяд", а ти критикуваш, че вечер духало от изток :)
  • 7
    7
    Ал Химик
    Премахнете тези гнусни химически производства от град Русе. За какъв са ви ? Нито печалба , нито нищо. Само мръсен въздух и проблеми. Същото като така наречения Мост на дружбата - по него минава цялата паплач от Азия към Европа по това направление и за какво ? Каква файда има град Русе от химически заводи и от Дунав мост !?!?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари