„Закъсали“ измамници на магистрала „Тракия“ обират шофьори

6
Вижте разказа на потърпевш шофьор
Вижте разказа на потърпевш шофьор Видео: NOVA

Вижте разказа на потърпевш шофьор

За измамници, които обикалят в района на автомагистралаТракия“ край Пловдив, сигнализират зрители. Пострадали вече се обединяват във Facebook групи и издирват извършителите. Схемата, по която действат е добре забравена и стара. Спират ви уж изпаднали в нужда хора, които имат нужда от пари за гориво, и предлагат да ви продадат златен пръстен на цена, в пъти по-ниска отколкото би струвал, за да могат да заредят автомобила си. По данни на полицията групата се състои от румънски граждани, които гастролират от седмици в района. Измамниците се придвижват с десет автомобила.

Десетки вече са и измамените, по случайност част от извършителите ненадейно попаднали и на Желязко Желязков. „Махаха за помощ. Когато спрях, хвърлиха в колата пръстен, който си има дори печати. Говореха на развален руски”, спомня си той, предаде NOVA.

Единият мъж дори започнал да плаче. Разказал, че майка му починала наскоро, забравил си картата на бензиностанция, а Желязко дори му предложил да го закара до там. След пръстена, мъжът показал и скъпо изглеждащ часовник. Измаменият решил да им даде 100 лв., за да им помогне, но „закъсалият” дръпнал всичките му над 500 лв. от портмонето, оставил часовника и пръстена и избягал.

Преди дни групата се натъкнала на цивилен полицай. Предложили му вместо за 500 евро, да му дадат уж златен пръстен за 200 лв. Служителят на реда задържал един от измамниците за 24 часа, който впоследствие бил удължен с още 72.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Пурко
    Такива спират евреин. Предлагат му пръстен за 60 евро, той им подава банкнота от 100 евро, знаейки , че еврото и пръстена са фалшиви, но получаеа ресто истински 40 евро ;)EGMRM
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари