Издирват петима души след инцидента в река Дунав

0
Сблъсъкът на моторна лодка и круизен кораб край Будапеща взе две жертви
Сблъсъкът на моторна лодка и круизен кораб край Будапеща взе две жертви

Сблъсъкът на моторна лодка и круизен кораб край Будапеща взе две жертви

Двама души са загинали и петима са в неизвестност след инцидент на река Дунав, северно от Будапеща, при който се предполага, че са се сблъскали малка моторна лодка и туристически кораб.

Открити са телата на мъж и жена. Провежда се операция за издирване на изчезналите - петима възрастни – трима мъже и две жени – за които се смята, че са били на лодката, информира БНР.

Часове след като полицията започва издирването, открива повредена лодка във водата, която изтегля до брега. Органите на реда казват, че са установили, че речна круизна лодка е била в района по време на инцидента. Те я откриват с повреден корпус близо до град Комаром, на около 80 километра по-нагоре по реката.

Реката при унгарското село Вероче е широка приблизително 460 метра и е в центъра на район, наречен Дунавски завой, където реката прави широк завой на почти 90 градуса на юг. Районът е популярна дестинация за отдих и разходки с лодки. Това е маршрут, често използван от круизни кораби между Будапеща и австрийската столица Виена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари