Избягалият затворник е с богато криминално минало

2
Петър Колев се бе барикадирал в блок в квартал "Люлин"
Петър Колев се бе барикадирал в блок в квартал "Люлин" Снимка: Надежда Дойчева / Facebook

Историята му с проблемите със закона започва през 2015-а. Бил е хванат след барикада, катастрофа и 3 години укриване от присъда за дрога

Хванат след барикада, катастрофа и 3 години укриване от присъда за дрога. Това е историята на Петър Колев, който не се върна в затвора от отпуска по болест, стреля по зет си и запали жилището на сестра си. Мъжът е бил пуснат от прокуратурата да се лекува през септември, но не се върнал, пише вестник "24 часа".

Колев завзе заглавията по всички грешни причини миналата година. Историята му с проблемите със закона започва през 2015-а. Тогава е осъден условно за притежание на кокаин. Това обаче не го спряло, в заведение през същата година започнал да хулиганства - псувал и обиждал посетителите. Заканил се и с убийство на клиентка на бара. На 14 април 2020 г. получил 2 години затвор за двете престъпления. Към тях съдът добавил и година и половина от условното наказание за притежание на дрога.

Вместо да влезе зад решетките, Колев измислил схема как да се скрие. Изнесъл се от дома си и накарал майка си да му наеме апартамент. За да не се разбере, че именно той го ползва, мъжът пращал жената да плаща наема.

От полицията търсили многократно Колев, но след като не могли да го намерят, на 16 февруари 2021 г. била издадена европейска заповед за арест, а мъжът бил пуснат за издирване и в Интерпол. Още с постановяването на присъдата му била наложена и мярка “забрана да напуска страната”.

До откриването му се стига случайно. На 23 април м.г. около 22:00 часа Колев карал "БМВ"-то си, но в тунела за кв. “Люлин” не подал мигач. Близо до него се движела патрулка, от която го видели. Подали му сигнал да спре, но той натиснал газта. Карал в посока кв. “Борово”.

Там ударил таксиметров автомобил, в който се качвал пешеходец. Мъжът пострадал сериозно, ампутираха му крака.

Колев избягал от катастрофата, а полицията започнала разследване. Така стигнали до мъжа, който е вписан в документа за технически преглед на автомобила. Той бил задържан за 24 часа и разпитан. Казал, че не е карал колата, а зад волана на "БМВ"-то бил вуйчо му Петър Колев.

Полицията бързо разбрала, че той е издирван за влизане в затвора. Криминалистите научили и че е въоръжен. Затова решили да го задържат в дома му, тъй като на улицата можело да има опасност за хората. Така на 27 април 2023 г. вечерта в блока на мъжа в кв. “Люлин” отишли криминалисти, барети и психолози. Колев държал пистолет в ръка, казал, че ще се самоубие. След двучасова беседа с психолозите се предал, без да има пострадали.

Оказало се, че държи два пистолета “Глок”. Единият бил незаконен, а другият - регистриран на името на друг човек. Затова Колев бе обвинен за притежание на незаконно оръжие и рискува от 2 до 8 години затвор. До 36 месеца може да лежи заради отказа си да спре на полицейската стоппалка. От 5 до 20 години пък го грозят, защото е направил тежка катастрофа и е избягал.

Веднага го вкараха в затвора по присъдата си за дрога, хулиганство и закана за убийство. Делата за другите престъпления са висящи. Към тях сега ще се добавят и разследванията за палежа и стрелбата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари