Индиец е най-вероятният бъдещ премиер на Великобритания

0
Риши Сунак се очертава като фаворит за заместник на Борис Джонсън
Риши Сунак се очертава като фаворит за заместник на Борис Джонсън Снимка: Getty images

Риши Сунак се очертава като фаворит за заместник на Борис Джонсън

Бившият финансов министър спечели и двата кръга на гласуване досега.

До края на изборния процес остава месец и половина и много неща могат да се променят. В борбата остават петима политици. Те ще имат телевизионни дебати преди гласуванията да продължат, предаде NOVA

Досега Сунак спечели съответно 88 и 101 гласа. И при двете гласувания на второ място беше министърката на търговията Пени Мордант. Смята се, че тя е по-популярна сред членовете на партията, които ще имат последната дума. Значителни шансове за премиерския пост има и външната министърка Лиз Тръс. Тя има подкрепата на някои от отпадналите и изоставащите кандидати.

В Индия следят с интерес надпреварата

На близо 7 хиляди километра разстояние, Индия следи с интерес политическата драма в Лондон. Това не е случайно: в надпреварата за нов лидер на управляващата във Великобритания Консервативна партия на мястото на принудения да се оттегли Борис Джонсън участват двама кандидати от индийски произход, отбелязва БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Гошо куче лошо
    Да сър!
  • 2
    1
    irony
    irony
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари