Георги Гвоздейков се извини за хаоса на гарата в София

0
Ремонтът на Централна гара ще продължи поне една година
Ремонтът на Централна гара ще продължи поне една година Снимка: БНТ

Ремонтът на Централна гара ще продължи поне една година

Транспортният министър Георги Гвоздейков се извини за създадения хаос на гарата в София и заяви, че до понеделник ситуацията със закъсненията на влаковете ще бъде овладяна. Въпреки уверенията му, че закъсненията са не повече от 20 минути. Днес пътниците за Видин чакаха 50 минути, за да тръгнат от гара Север. Освен това хората отново определиха ситуацията, като пълен хаос и липса на организация.

Хоас, нерви и закъснения за работа. Така започват работните дни за Мими Петрова, която всеки ден пътува от Своге до София.

"Купила съм си билет, но слязох на Илиянци. Хванала съм си трамвая и съм си платила допълнително до София. Аз питам министър след като са решили да затворят централна гара и се говореше от преди пет месеца, защо пет месеца не го направиха това нещо, а сега за два дни ще се направи организацията? Това е глупаво правят ни на луди", разказва Мими Петрова, пътник пред БНТ.

Въпреки уверението на служителите, че има осигурен превоз до централна гара пътниците не се ориентират.

"Билетът ми до Централна гара, а сме свалени на София север, но ние сме си платили до централна гара. Това е положението", ядосва се Таня Цветкова, пътник.

"Спряхме и сега се чудим как да стигнем до централна гара, защото никой не те ориентира, какво е това? В Европа сме и ще влизаме в Шенген?", допълва Таня.

"От Шумен идваме и с един час закъснение. Трябваше в 6 да пристигнем, но просто промениха маршрута и удължиха разстоянието".

Час след пристигането на екипа на телевизията вече по уредбата се съобщаваше на пътниците, че ги чака влак за София.

"Пълна мизерия. Над половин час нищо не ни казва, а сега ни казаха като слезем да търсим градски транспорт. Иначе билетите са за първа класа".

"Хаос, хаос и то пълен хаос. Под всякаква критика".

Според транспортното министерство закъсненията ще бъдат сведени до минимум.

"Първите дни закъсненията бяха с около 3 ч. Днес вече нещата се нормализират, закъсненията са най-много около 18 минути. Имам намерението до понеделник ситуацията ще бъде напълно нормализирана", увери Георги Гвоздейков, транспортен министър.

Ремонтът на Централна гара ще продължи поне една година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари