Фестивал на чуждестранните студенти в Русенския университет

1

В празника участваха студенти от Бангладеш, Казахстан, Кипър, Китай, Македония, Молдова, Турция и Украйна

Днес, 15 май 2024 г., в Канев център се проведе фестивалът на чуждестранните студенти, който всяка година се организира от дирекция "Чуждестранни студенти" при Русенския университет „Ангел Кънчев". Те решиха да почетат празниците под мотото: "НЕКА ДА ПРАЗНУВАМЕ", защото светът е по-хубав, по-пъстър и по-поносим с празници.

Чуждестранните студенти, обединени от идеята да бъдат „заедно в различията", застанаха на една сцена и заедно пяха, танцуваха и презентираха родните си страни, като доказаха, че младостта, любовта, песните, танците и споделените празници са отвъд всякакви граници и различия. Те обединяват хората, а много приятелства стават истински и незабравими, защото са основани на толерантност и разбиране на различния, на взаимно уважение и приемане на другия.

В ежегодния традиционен празник участваха чуждестранни студенти от Бангладеш, Казахстан, Кипър, Китай, Македония, Молдова, Турция, Украйна и българските им колеги.

Официални гости на празничния концерт бяха ректорът на Русенския университет проф. д-р инж. Пламен Кангалов, зам.-ректорите по научноизследователската дейност доц. д-р Десислава Атанасова и по международното сътрудничество доц. д-р Галина Иванова, декани, преподаватели, служители, представители на неправителствени организации, граждани на град Русе.

Ректорът на Русенския университет проф. д-р инж. Пламен Кангалов даде официално начало на празника, който традиционно се провежда в навечерието на 24 май, като поздрави студентите, че са избрали именно българските букви и писменост, за да продължат своето образование. Той ги увери, че университетът е техен втори дом и цялото академично ръководство, както и всички преподаватели и служители са си поставили за задача да ги накарат да се чувстват добре в Русенския университет, град Русе и България, да придобият необходимите знания и умения и да получат реализация. Ректорът им пожела да отнесат прекрасни спомени от България, Русе и Русенския университет, когато се завърнат в родните си страни.

Проф. д-р Теодор Илиев, директор на дирекция „Чуждестранни студенти", поздрави участниците за това, че са избрали да продължат своето образование в Русенския университет. Той им пожела да следват мечтите си, да създават нови приятелства и спомени, както и успешно полагане на всички изпити и дипломиране.

Ректорът проф. д-р инж. Пламен Кангалов и проф. д-р Теодор Илиев връчиха грамоти на чуждестранните студенти за постигнати отлични резултати през учебната година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Реално
    Кой ги има за нещо академично, че да дойдат студенти от Германия, Франция, Италия, Австрия и други западни страни с водещи университети?! Иначе хвалбите им големи, но са въздух под налягане. А за азиатския корифей в тракторните науки от Павликени не е нужно да се говори, той е "глобално светило".
  • 3
    1
    русенец
    А студенти от развитите, демократични дружествени държави няма ли? От САЩ, Канада, Германия, Франция , Италия и да не продължавам, защото наши студенти в тези страни - бол!:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари