Европейски калабалък с кюфтета

1
Русенската тарла - едно от най-ярките събития от богатия атракционен календар на Русе
Русенската тарла - едно от най-ярките събития от богатия атракционен календар на Русе Видео: КИС 13

Русе е на път да се сдобие с поредната иновация този път в сферата на забавленията. Първите впечатления на чужденците, които ще акостират на русенския бряг в края на април и началото на май, ще бъдат част от голяма сеирджийница с автентична местна музикална класика  и пролетен дъх на кебапчета.

От общинската администрация  на Града на свободния дух разширяват хоризонта си на изява като предоставят  достатъчно пространство на европейския вход на Русе за едно от най-ярките събития от богатия си атракционен календар – русенската тарла. За тези, които не знаят значението на думата, това е традиционен за града панаир, който се провежда в гореспоменатия период, непосредствено преди националния, а и интересно защо заедно с това и  местен празник Гергьовден. 

Като оставим настрана атракционите и въртележките, тарлата не е нищо повече от бирария и кебапчийница на открито, която тази година ще бъде раположена в посока виенския вход на столицата на европейския дух. От общината подходили иновативно към разрешаването на проблема с мястото на провеждане на събитието.

Местоположението е било прецизирано като са били взети предвид  отстоянието от учебни, здравни и социални заведения, пътната инфраструктура и здравословния начин на придвижване на гражданите дотам, предвид липсата на места за паркиране в близост, както и близкото спрямо европа местоположение. Отчетени са били и фактори като опазване здравето и спокойствието на живеещите в близост до терена.

Явно иновативните хрумвания на общината започват да идват в повече на русенци, които категорично не одобряват идеята тарлата да бъде на кея. Още повече, че първите впечатления на туристите, които акостират на брега, ще бъдат от околоевропейски калабалък с кюфтета.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари