Драгомир Драганов инспектира фериботната линия при Русе

4

Идеята е фериботът да превозва по около 200 камиона

Седмица след като областният управител на Русе Драгомир Драганов направи инспекция на място на фериботната площадка в съседно Гюргево, той провери готовността и от българска страна за бързото възобновяване на транспортната връзка по вода между двата града. Драганов проведе работна среща на терен с изпълнителния директор на Пристанищния комплекс инж. Ивайло Башалов и експерти. Областният управител бе уверен, че са налични всички инфраструктурни и технически условия от българска страна за рестарта на ферибота. С възобновяването на фериботната линия между Русе и Гюргево се очаква да се облекчи тежкотоварният трафик, съобщават от Областната администрация.

Идеята е фериботът да превозва по около 200 камиона с капацитет от 40 до 45 тона на денонощие в едната посока, като времето за транспортиране от българската до румънската граница ще е приблизително час, в зависимост от натовареността му. „Това е много значим инфраструктурен проект, който ще доведе до решаването на редица транспортни проблеми и най-вече ще облекчи постоянните задръствания от камиони от двете страни на моста“, каза Драганов и заяви, че много се надява първите курсове на ферибота да съвпаднат с началото на планувания ремонт на Дунав мост. Според него така ще се редуцира максимално неудобството за преминаване по съоръжението, докато текат ремонтни дейности, които включват цялостна подмяна на асфалтовата настилка, панелите, хидроизолацията, както и поставянето на нови ограничителни системи, маркировка и др. „Имаме много добър контакт с румънските власти, особено в съседно Гюргево и те действително правят всичко възможно за реализирането на проекта. Преди седмица заедно с изпълнителния директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева се срещнах с председателя на окръжния съвет Думитру Беяну и той ме увери в категоричната си подкрепа“, заяви Драганов. „Очевидно е, че няма разногласия между властите от двете държави. Работим в партньорство, но от румънска страна има още малко пречки, които вярвам, че ще се преодолеят бързо“, сподели още областният управител. Той посочи, че е необходима и активна политика на междуправителствено ниво, за да се реализира проектът максимално бързо. През следващата седмица се предвижда Драганов заедно със заместника си Георги Георгиев да проведат среща на високо ниво с представители на политическите кабинети на Министерството на транспорта и съобщенията и Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Припомняме, че българската страна има готовност за реално пускане на ферибота отпреди близо две години. Пристанищният комплекс е имал дори назначени кадри, които поради забавяне на дейностите са били освободени, но се очаква най-скоро те да се върнат на работа и да преминат специализирано обучение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    15
    Мнение
    Инспектира инспектор, т.е. експерт по нещо си. А този е разходил изпъчения си тубмак и е изслушал какво му обясняват експертите...
  • 0
    14
    ПеПераст
    И аз искам да полапам малко руски пишки, че ми писна от турски обрязани ятагани, цял мандат сглобкаджийски ги лапах и поемах!
  • 6
    13
    До 6
    Ам да си вземат някоя свиня от ДИКъ Русито. Там сложител под 200.00 чисто тегло не назначават. Да земат от там, че да поотслабнат малко бе.
  • -3
    12
    ГЕРБераст
    Драгомир Драганов лапа руски пишки и гълта семето.
  • 13
    11
    русенец
    Алкохолизираният герберастки боклук също като кумунярския некадърен ненаситник само по пиар акцийки си падат! Ама няма да свършат нещо полезно за Русе! Пак гласувайте за ОПГ ГРОБ=ДПС=БКП!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари