До шест месеца камерите на ТОЛ-системата ще мерят за средна скорост

0
МВР вади още 273 камери за скорост
МВР вади още 273 камери за скорост

МВР вади още 273 камери за скорост

МВР ще достави около 273 камери за скорост по различни поръчки, а до шест месеца камерите на ТОЛ-системата ще мерят за средна скорост, каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той подчерта, че ангажиментът за това, което се случва по пътищата, не е само на МВР и допълни, че големият проблем по темата за пътната безопасност е липсата на възпитание, има и проблем с обучението. Трябва да има драстичен скок на глобите и санкциите, не само във финансово измерение, но и с отнемане на автомобили.

Стоянов откри възстановеното полицейско управление в Полски Тръмбеш. Районното управление беше преустановено в полицейски участък със заповед на тогавашния вътрешен министър Бойко Рашков. Две години по-късно със заповед на Калин Стоянов полицейските управления в Полски Тръмбеш и Стражица възстановяват работа.

"Аз съм на мнение, че в момент, в който говорим за шенгенско пространство, за нелегална миграция, за повишаване на сигурността на гражданите няма как да работим с ограничени и закрити структури и съкратен щат. С възстановяването на Районното управление в Полски Тръмбеш колегите от полицията ще имат възможност за по-бърза реакция при сигнали за нарушения на обществения ред и извършени престъпления." Служебният министър подчерта, че от управлението са отпуснати около 2,5 милиона лева за основен ремонт на сградата. Той посочи, че след процедура за обществена поръчка ще бъдат закупени 462 нови автомобила, които ще бъдат предназначени за служителите на Пътна полиция в различните областни дирекции. Лентата на възстановеното управление срязаха служебният министър Калин Стоянов и кметът на Полски Тръмбеш Георги Чакъров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари