Чечения: Съюзник на Рамзан Кадиров подаде оставка

0
Магомед Даудов - Лорда не е посочил причина за напускането си
Магомед Даудов - Лорда не е посочил причина за напускането си Снимка: Парламент на Чеченската република

Магомед Даудов не е посочил причина за напускането си

Близък съюзник на подкрепяния от Кремъл лидер на Чечения Рамзан Кадиров неочаквано подаде оставка като председател на парламента в сряда, създавайки празно място в елита в момент, когато здравето на Кадиров е под щателно наблюдение.

Магомед Даудов беше смятан за един от най-влиятелните политици в южния руски регион. Той не посочи причина за напускането си.

След среща с ръководителя на Чеченската република Рамзан Кадиров реших да подам оставка като председател на парламента на Чеченската република“, цитира думите му чеченската телевизия, предаде Евроком.

Даудов, известен като "Лорд", е бивш бунтовник, който се бори за независимостта на Чечения от Русия, но по-късно смени страната и беше награден с медал "Герой на Русия". Той е народен представител от 2015 г.

Чеченските сепаратисти се опитаха да се отцепят от Русия след разпадането на Съветския съюз през 1991 г. в две войни, които донесоха тежки разрушения и жертви. Кадиров, президент от 2007 г., получи широка свобода на действие от руския президент Владимир Путин да управлява предимно мюсюлманския регион като негов личен феодал в замяна на поддържането му стабилен и лоялен.

Независимият вестник Новая газета съобщи миналия месец, че Кадиров е бил лекуван през последните пет години от сериозно заболяване, наречено панкреатична некроза.

Кадиров многократно отхвърли съобщенията, че не е добре. В деня, в който се появи статията, той публикува видеоклипове, на които ръководи среща и тренира във фитнеса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари