Българка стана сенатор в Световния инвестиционен форум на бизнес ангелите

0
Елица Крумова представлява България на Голямата асамблея на форума
Елица Крумова представлява България на Голямата асамблея на форума Снимка: Личен архив

Елица Крумова представлява България на Голямата асамблея на форума

България вече е по-свързана със световните инвестиционни пазари. Българката Елица Крумова е назначена за сенатор от страната ни в Световния инвестиционен форум на бизнес ангелите (WBAF), част от G20, като от 20 април 2024 тя представлява България на Голямата асамблея на форума. Включването на страната ни в WBAF предоставя широк диапазон от възможности за стартиращи, разрастващи се и бързо развиващи се компании в България и отваря врати за икономическо развитие, разказа за БТА Крумова.

Елица Крумова е утвърден мисловен лидер (Thought Leader) и В2В технологичен инфлуенсър, със значителен принос в областта на технологиите и маркетинга. Тя е първата и единствена българка, която присъства в международни класации за лидери на мисълта (Thought Leaders), В2В инфлуенсъри и инфлуенсъри в технологичната сфера. Носител е на награди за най-добри услуги в областта на В2В инфлуенсър маркетинга за 2024 г., най-добър предприемач в сферата на мисловното лидерство и т.н.

През юни в Дубай, на церемония на Global Women Leadership Awards 2024, ще ѝ бъде връчена награда Best Tech Influencer 2024.

Световният инвестиционен форум на бизнес ангелите (WBAF), част от G20, има мисия да насърчава равенството между половете, включването на жените във всички области и сектори на световната икономика, както и финансовото равенство за тях, посочи Крумова в отговор на въпрос за новото ѝ международно признание.

По думите ѝ основната мисия на организацията е създаването на по-голяма социална справедливост в целия свят, повече равнопоставени работни места, включително и за жените. Един от основните фокуси в работата на Елица Крумова е именно темата за равнопоставеността на половете.

Като член на Глобалния комитет на жените лидери към Световния бизнес форум на инвестиционните ангели, ще посветя усилия за разпространението на идеите на Комитета, каза Крумова. Тя добави, че Глобалният комитет на жените лидери на WBAF се ангажира да благоприятства ексклузивен достъп до най-влиятелните жени лидери, политици, предприемачи и хора на изкуството в света, които да работят в близко сътрудничество, обединявайки колективните си знания, за да се справят с важни проблеми, както и да генерират иновативни решения за укрепване и стимулиране на световната икономика.

В много, дори и силно икономически развити страни, все още има сериозна липса на равнопоставеност на жените в множество социални аспекти, посочи Елица Крумова.

Въпреки че България години наред се е представяла сравнително добре в тази сфера, особено в областта на информационните и комуникационните технологии, все още е необходимо да се постигне много. Членството на България в WBAF и в частност в Глобалният комитет на жените лидери ще допринесе за подобряване на локалната екосистема. Като сенатор на WBAF Елица Крумова ще съдейства за улесняване на достъпа до финансиране, ноу-хау, насърчаване на финансите, приобщаване и създаване на повече работни места и социална справедливост.

Ролята на мисловните лидери и технологичните инфлуенсъри в индустрията на нововъзникващи и бъдещи технологии е изключително нишова, като се има предвид, че в световен мащаб само ограничен брой експерти и практикуващи в индустрията с изключително разнообразен опит и образование, могат да бъдат признати за такива. Мисловните лидери и технологичните инфлуенсъри имат значителна роля, която обхваща няколко аспекта - от една страна, те предоставят насоки, съвети, критики, предложения и прогнози за глобалното развитие на технологиите, а от друга страна - работят с бизнеса, практикуващите в индустрията, правителствата и организациите в подкрепа на определени технологични разработки, марки и продукти, като същевременно предоставят експертно мнение за потенциала и същността на различните технологии, посочи Елица Крумова.

Като глобален мисловен лидер и особено като сенатор на Световния инвестиционен форум на бизнес ангелите, ще имам възможност да съдействам на български стартиращи и разрастващи се компании, които имат потенциал, да бъдат подпомогнати чрез различни канали и инструменти от богатия арсенал на глобалната организация, отбеляза Крумова.

Като асоцииран партньор на Глобалното партньорство за финансово включване на Г-20 (G20 Global Partnerships for Financial Inclusion - GPFI), Световният инвестиционен форум на бизнес ангелите (WBAF) се ангажира да си сътрудничи в световен мащаб за ускоряване на икономическото развитие на света чрез насърчаване на новаторски финансови инструменти за стартиращи и разрастващи се компании, новатори, предприемачи, малки и средни предприятия, и за насърчаване на равенството между половете и участието на жените във всички сектори на световната икономика, разказа Крумова.

WBAF изпълнява своята мисия чрез различни страни и канали. Те включват: 138 висши комисари, сенатори и международни партньори от 79 страни; седем държавни офиса на пет континента; WBAF Business School и неговите повече от 50 преподаватели от 32 страни; пет международни работещи комисии. WBAF също има ангелски инвестиционен фонд, партньорства с 12 глобални институции и икономически споразумения за сътрудничество с 5 правителства, обясни Елица Крумова. Форумът е домакин на най-малко пет срещи на върха и множество други събития, включително Global Fundraising Stage и Церемония по връчване на наградите за отлични постижения, каза още тя.

Глобалното партньорство за финансово приобщаване (GPFI) е приобщаваща платформа за всички държави от G20, заинтересовани държави извън G20 и други заинтересовани страни за продължаване на работата по финансовото приобщаване, включително изпълнение на Плана за действие за финансово включване на G20, одобрен на срещата на върха на Г-20 в Сеул. Холандската кралица Максима е почетен патрон на GPFI, разказа още Елица Крумова.

С назначението ѝ за сенатор, България се присъедини към най-големия форум на световните пазари на капиталови инвестиции и вече ще може да се свърже повече с глобалния пазар на инвеститори, което ще отвори много възможности за страната. Сега местни български "ангели инвеститори", инкубационни центрове, ускорители, частни капиталови фондове, фондове за съвместни инвестиции, технологични паркове, корпоративни предприятия и амбициозни предприемачи ще имат повече възможности да се свързват с глобални лидери в същата област, каза Крумова.

Включването на България във WBAF предоставя широк спектър от възможности за български стартиращи фирми, разрастващи се бизнеси и такива с висок растеж и отваря врати за икономическо развитие, добави тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари