Антъни Блинкън: Израел няма надежден план за опазването на цивилните в Рафах

0
Държавният секретар на САЩ защити решението за спиране на доставката на 3500 бомби за Израел
Държавният секретар на САЩ защити решението за спиране на доставката на 3500 бомби за Израел Снимка: Anthony Blinken Secretary Official / Facebook

Държавният секретар на САЩ защити решението за спиране на доставката на 3500 бомби за Израел

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън защити решението за спиране на доставката на 3500 бомби за Израел заради притесненията, че те може да се използват срещу град Рафах в Газа. Той заяви, че Израел няма „надежден план“, за да защити 1,4 млн. цивилни, потърсили убежище в града, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Говорейки в ефира на Ей Би Си Нюз Блинкън заяви, че президентът на САЩ Джо Байдън остава готов да помогне на Израел да се защитава и пратката от 3500 бомби с тегло 907 и 227 килограма е единственият пакет американско въоръжение, който се задържа.

Според него това може да се промени, ако Израел започне пълномащабна атака срещу Рафах, както Израел казва, че планира, за да премахне от него бойците от екстремистката групировка „Хамас“.

Байдън предупреди Израел, че ако „започне тази голяма военна операция в Рафах, то няма да поддържаме и предоставяме определени системи за въпросната операция“, заяви Блинкън.

Имаме реални притеснения за начина, по който ще ги използват“, допълни той. Според него Израел трябва „да има ясен, надежден план за защитата на цивилните, какъвто досега не сме видели“.

В град Рафах се намират около 1,4 млн. палестинци, много от които избягали там от боевете и израелските бомбардировки в други части в Газа, припомня Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Sara
    Пьрви започнаха мизерните мюсюлмани,забравиха го,а,и сега са жертви,оплакват се,избивали ги,ами война е,оцелява по силния,по умния,по креативните,ще плащат сега....
  • 1
    2
    Истината
    А когато "цивилните" рязани маймуни поддържаха джихадистите да копаят тунели и да избиват цивилни израелци и вземат заложници защо не им държаха сметка? Сега ще си понасят последствията! Американците много бързо забравиха 9/11!
  • 0
    1
    Антон
    Какъв план бе,война е,избивай всичко , мрьсни ислямски диваци, пустинни маймуни, мрьсни и прости.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари