7 души загинаха при мащабна катастрофа в САЩ

0
Катастрофа с над 150 коли заради "супер мъгла"
Катастрофа с над 150 коли заради "супер мъгла" Снимка: ChroniBuzz / Twitter

Катастрофа с над 150 коли заради "супер мъгла"

Голям облак мъгла, обгърнал магистрала, е довел до най-малко 158 автомобилни катастрофи и 7 смъртни случая в южния американски щат Луизиана, съобщиха властите, предаде АФП.

Така наречената "супер мъгла", за която американските медии съобщиха, че е причинена от смесица от пожари в блатата и плътна мъгла, е довела до масова катастрофа на междущатска магистрала 55, на около 48 км от Ню Орлиънс, се казва в изявление на полицията на щата Луизиана.

На снимки, публикувани от полицията, се виждат двете платна на моста на магистралата, където е станал инцидентът, блокирани от останките, които включват десетки овъглени автомобили. По данни на полицията на магистралата е избухнал пожар.

Изглежда, че един автомобил е излетял от моста и е паднал във водата под него.

Повече от 25 души са били откарани в болница, без да се броят "многото пострадали, (които) сами са потърсили медицинска помощ".

Супер мъглата се образува, "когато смес от дим и влага, отделена от влажни тлеещи органични материали като храсти, листа и дървета, се смеси с по-хладен, почти наситен въздух", според Националната метеорологична служба.

Когато се появят, видимостта може да намалее до по-малко от 3 метра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари