50 души загинаха в наводнения в Афганистан

0
Броят на жертвите може да се увеличи
Броят на жертвите може да се увеличи Снимка: Habib Ullah/АП

Броят на жертвите може да се увеличи

Най-малко 50 души загинаха днес в наводнения, причинени от проливни дъждове в северната афганистанска провинция Баглан, съобщи говорителят на Министерството на вътрешните работи, цитиран от Ройтерс. Той добави, че броят на жертвите може да се увеличи, предаде БТА.

Говорителят каза пред Ройтерс, че след пороите са се наводнили поне пет района на Баглан, а някои семейства все още са блокирани и се нуждаят от спешна помощ.

Той добави, че са прогнозирани още две силни бури през нощта в петък срещу събота.

"Министерството на вътрешните работи е изпратило екипи и хеликоптери в района, но тъй като хеликоптерите не разполагат с прожектори за нощно виждане, (спасителната) операция може да не бъде успешна", каза говорителят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари