"Златен" Великден: 11 медала за България на Европейската купа!

1

Грациите ни се завръщат от Баку с 5 златни медала, 2 сребърни медала и 4 бронзови медала

"Златен" Великден: 11 медала за България на Европейската купа!

С финалите на отделните уреди завърши надпреварата на първата в историята - Европейска купа, която се провежда в Баку (Азербайджан).

Грациите ни се завръщат с общо 11 медала - 5 златни медала, 2 сребърни медала и 4 бронзови медала.

Стилияна Николова спечели първите в историята "Крос битки", а днес добави още един златен медал в единствения си финал - на бухалки, съобщиха от Българска федерация художествена гимнастика.

С три отличия се поздрави другата ни представителка Боряна Калейн. Вчера тя остана на крачка от почетната стълбичка, завършвайки на четвърта позиция. Днес тя се реваншира, спечелвайки два златни медала във финалите на топка и лента и сребърен медал във финала на обръч.

"Златният" уикенд на българската художествена гимнастика продължи със спечеления златен медал от ансамбъл-жени в състав: Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева, във финала на ленти и топки. Възпитаничките на Весела Димитрова и Ясена Стойнева грабнаха и бронз във финала на 5 обръча, а вчера записаха четвърто място в многобоя.

Четири медала за България спечелиха малките "лъвици" Дара Малинова и Магдалена Вълкова. Възпитаничката на Райна Тошева, Малинова днес спечели два бронзови медала на обръч и бухалки и записа седмо място във финала на лента. Магдалена Вълкова показа стабилна игра и заслужено се окичи с бронза на топка. Вчера грациите ни спечелиха сребърен медал в отборната надпревара.

Поздравления за отличното представяне на нашите грации и смелата игра, която демонстрираха през последните три дни. Поздравления и за целия екип, който стои зад този исторически успех в лицето президента на БФХГ Илиана Раева, директора на националните отбори Деспа Кателиева, съдиите ни Филипа Филипова и Християна Тодорова, старши треньора на индивидуалното Бранимира Маркова, личните треньори Марияна Памукова, Валентина Иванова, Райна Тошева и Виолета Господарска, старши треньора на ансамбъла Весела Димитрова и нейния помощник Ясена Стойнева, балетните педагози проф.д-р Елица Луканова, Анатолий Думанов и Георги Аспарухов, хореографите Елица Павликенова, Маргарита Будинова и Светлин Димитров, психолози проф. Татяна Янчева и Стелияна Янкова, д-р Мариян Добрев и кинезитерапевтине Георги Ряхов, Ясон Петусис и Ивайло Андонов!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари