Живеем с 8400 евро на година

2
В Гърция взимат над 15 000 евро. Французите изкарват 30 000 евро
В Гърция взимат над 15 000 евро. Французите изкарват 30 000 евро

В Гърция взимат над 15 000 евро. Французите изкарват 30 000 евро

В Германия нетните годишни доходи на работещ човек след плащане на данъци и осигуровки са над четири пъти по-високи, отколкото в България.

Между страните от ЕС има огромна разлика не само между нивото на възнагражденията, а и по отношение на облагането на доходите и добавките, които изплащат на родителите, като помощ за отглеждане на деца. В България детски получават само семействата с изключително ниски доходи, но в редица страни от ЕС това не е така.

От Евростат изчисляват не само почасовите разходи на бизнеса за труд, но и нетните доходи на домакинствата - какви суми получават реално хората след като от заплатите им бъдат приспаднати данъци и социални осигуровки, а бъдат добавени семейните помощи за отглеждане на деца, пише Труд.

Средният годишен размер на нетните доходи на работещ човек, който няма деца, варира от 8412 евро в България до 47 640 евро в Люксембург, показват данни на Евростат за 2022 г. Най-близо до нас е Румъния, където нетните годишни доходи на работник без деца са средно 8947 евро. Във всички останали страни от ЕС нетните доходи са значително по-високи и надвишават 10 хил. евро. Например в Унгария са 10 755 евро, в Хърватия са 10 864 евро, а в Гърция са 15 335 евро. Във Франция нетните доходи на работещ човек без деца са над 30 хил. евро на година, а в Германия са 34 439 евро. В Германия нетните доходи на човек след плащане на данъци и осигуровки са над четири пъти по-високи отколкото в България.

България и Люксембург са страните от ЕС с най-ниски и най-високи средни нетни доходи и на семейство от двама работещи родители с две деца - съответно 17 744 евро на година и 104 771 евро, показват данните на Евростат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    N/A
    До N1, какво добре дошли в ЕС? Защо само в България е с толкова ниски заплати? Защо останалите членки на ЕС живеят по-добре от българите? Значи не е виновен ЕС, а тъпите управници и е такива тъпи коментиращи като вас...айде хващайте си куфарите и да ви няма като не ви изнася...само хленчещи кретени :@ айде да видем колко топки имате и кога ще се разкарате от България
  • 2
    2
    mischi
    А защо не казвате, колко пъти по-високи са наемите, застраховките на колите, месечната издръжка на жилищата? Аз плащам 1200 евро само за отопление за 70 кв.м. жилище, и отделно ток, газ, а за чистачка, платен домоуправител и поддръжка и една камара неща, които не ми трябват, но ме задължават да ги платя, още 200 евро месечно. Слава богу, собствено жилище. Иначе щях да плащам още 700 евро отгоре.Не разбрахте ли, че навсякъде е едно и също - дават на работниците толкова, колкото да могат да преживеят, да си купят мебели, кола и да ходят в отпуска, но не и да забогатеят.
  • 0
    1
    Дгд
    Добре дошли в еврогейският съюз
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари