Жени се събират в жива верига в подкрепа на Юлия Навални

0
Акцията е под надслов "Любовта ще победи страха"
Акцията е под надслов "Любовта ще победи страха" Снимка: КРОСС

За днес в Русия са планирани акции в подкрепа на опозиционера Алексей Навални

Минути след 12:00 часа българско време в центъра на Москва се образува жива верига от жени, в подкрепа на съпругата на Навални - Юлия, която се намира в Германия, предава Агенция КРОСС

За по-късно днес е планирано излизане в междублоковите пространства с включени фенери на телефоните. Акцията е под надслов "Любовта ще победи страха".

Властите обаче предупредиха, че това би могло да се тълкува като неразрешена форма на събиране и има риск от санкции. Късно снощи полицията нахлу и претърси офиси на сподвижници на Навални в Челябинск.

А в свой коментар от седмицата президентът Владимир Путин заяви, че от ситуацията около Навални, когото не нарича с име, се възползват външни сили.

"По отношение на протестите, и не само в подкрепа на онзи фигурант... И знаете, ли че и него го използват точно сега. Точно сега, когато във всички държави по света, както и у нас, появява се умора у хората, събира се раздразнение, възниква недоволство, заради условията, в които живеят, от нивото на доходите", заяви Владимир Путин на 10 февруари 2021 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари