Жена почина след лекарска грешка в Сандански

1
Близките издирват кой е медикът, прегледал починалата жена
Близките издирват кой е медикът, прегледал починалата жена

Близките издирват кой е медикът, прегледал починалата жена

Жена отива в спешния център с признаци за инфаркт, а ѝ изписват болкоуспокояващи за настинка, разказва репортаж на NOVA.

Резултатът е фатален - след десет дни тя е починала, а лекари заявили на близките, че кардиограмата ясно е показвала инфаркта.

На 8-и октомври Ангелина Кацарска потърсила помощ в спешния център в Сандански. С болки в гърдите и повръщане екипът, който я приема, ѝ прави кардиограма. „Оттам докторът, който я приема, анонимният доктор, ѝ казва, че ѝ няма нищо”, обясни дъщерята на починалата Цветелина.

Прегледалият жената изписва болкоуспокояващи и я изпраща обратно у дома. Състоянието ѝ обаче не се подобрява. Близките търсят мнение от столични специалисти, които са категорични, че жената е с явни индикатори за инфаркт. Тя отива отново в спешния център 15 дни след първия прием.

„Приемат я веднага, разбират че тя е била с инфаркт още от спешния център. Там се разбира, че всичко е объркано”, обясни дъщерята на починалата.

След смъртта на жената семейството ѝ настоява да разбере кой е медикът, прегледал я в спешния център в Сандански. „В момента го прикриват. Майка ми дори не е заведена в журнала, че е била в спешния център. Исках да проверят по камерите - казаха обаче, че не се знае дали въобще са записали случая. Искам да се разбере кой я е прегледал и да си скъса дипломата. Това за мен не е доктор”, каза Цветелина.

От спешния център в Сандански обясниха, че по случая се извършва проверка. На смяна тогава е била лекарка, която в момента е в отпуск.

Установено е обаче, че не тя е прегледала пациентката, а неин колега - мъж.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Ами
    Ей затова ви бият мангалите. Некомпетентни, незаинтересовани некадърници. Но има и безгрижни убийци, като тоя дежурния боклук.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари