Жена остана 7 месеца без книжка заради фалшиво положителен тест за дрога

2
Потърпевшата предстои да потърси правата си в съда
Потърпевшата предстои да потърси правата си в съда Видео: NOVA

Потърпевшата предстои да потърси правата си в съда

Пореден абсурд с фалшиво положителен тест за дрога. Жена от Харманли седем месеца е без книжа и номера на автомобила си, въпреки че не е употребявала наркотици.

През март, при рутинна проверка на пътя, дава проби за алкохол и дрога. Тази за алкохол на място показва 0, но тестът за дрога е положителен. Жената иска и дава кръвна проба. Резултатът от нея обаче излиза чак този месец.

„Аз приемам много лекарства и съм астматик. Преди това бях настинала и по болници. Така и не успях да разбера кое лекарство е дало фалшивия резултат. Тези седем месеца без кола и книжка означаваха липса на работа и едно адски трудно придвижване. Сега трябва да заплатя 236 лв. за кръвния тест”, обясни Янка Янкова, цитирана от NOVA.

В Закона за движение по пътищата е записано, че когато при тест с техническо средство се отчете положителен резултат и лицето не се съгласи с него и даде доброволно кръвен тест същият се заплаща. Няма как до заплащане на дължимите такси да върнем свидетелството за управление”, каза директорът на „Пътна полиция” - Хасково Димо Чобанов.

Той коментира, че в Хасковско няма много случаи, при които има разминавания между показанията на техническото средство и кръвната проба.

Потърпевшата Янка Янкова предстои да потърси правата си в съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    Стефан
    Известна русенска адвокатка ми каза преди дни,че неин клиент чака експертиза за наркотици вече 13 / тринадесет/ месеца. Тя чака отговора, за да заведе дело против държавата. В моя блок има човек, който чака отговор вече осми месец. Съдебната система ще я затрупат с дело поради простотията на депутатите.
  • 8
    3
    Чакай, чакай
    То още не е настъпил момента. Че делата в съда се точат с много месеци. Но цунамито наближава. Аз пък ще съм доволен ако им грейна в червено поради наркотик. Понеже съм ТЕЛК /с описани лекарства/, нямам проблем с пенсийката, но за 18 месеца без книжка ще им търся нещо към 100 000 лева. Пропуснати ползи, срам от познати и роднини, силна депресия /ще си изкарам и документ от психото/, всеки ден ползвам таксита до магазина дори и т.н. О, да, българския съд не е последна инстанция. Ама в ЕСПЧ вече иска ми ще е по две и то в евро. Мечтая си да ме спрат и грейна в червено.
  • 6
    2
    Данчо-ментата и компания
    Тъпаци, предупредихме ви, че това е узаконен долнопробен рекет, терор и тоталитарна диктатура, каквато не е имало и при комунизма, а вие се хилотихте като дебили по форумите. Е сега ще трябва да бръкнете дълбоко в джоба и да плащате, за да доказвате, че сте невинни. Три пъти ако ди спрат в месеца и ако ви подхвърлят три фалшиви теста - това са почти 700 кинта в джоба на корумпираната държавна администрация...
  • 10
    1
    Аре стига!
    Да си плащаш за да докажеш, че си невинен ?! Това сигурно и в Сомалия го няма.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари