Заупокойна литургия в памет на патриарх Неофит

1
От 11:00 часа ще започне и панахидата
От 11:00 часа ще започне и панахидата Видео: NOVA

От 11:00 часа ще започне и панихида

На 21 април се навършват 40 дни от кончината на българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, предава NOVA. От 9:00 часа в митрополитския катедрален храм "Св. великомъченица Неделя" започна архиерейска заупокойна света литургия в памет на българския патриарх.

За да го почетат, се очаква да пристигнат служебният министър-председател Димитър Главчев, председателят на Народното събрание Росен Желязков и зам.-кмет на София, както и много граждани. От 11:00 часа ще започне и панихидата в памет на Негово светейшество българският патриарх Неофит

Припомняме, че на 13 март късно вечерта, след дълго боледуване патриарх Неофит почина, а на 16 март беше изпратен в последния си земен път.

Само преди дни, гробът на българския патриарх, който също се намира в църквата „Св. Неделя”, беше поруган, а извършителят беше установен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари