Затварят единствения тунел в Пловдив

0

Армия от конструктори, със съдействието на полицията, предприе цялостно обследване на единствения тунел в Пловдив.

Той ще бъде затворен частично днес и утре в отрязъка от 10:00 ч. до 16:00 часа, пише 24 часа.

"Съоръжението не е ремонтирано от 1995 г. Тогава му е извършена цялостна реконструкция, тъй като имаше течове, висяха сталактити и от "тирантите" на тролейбусите хвърчаха искри", обясни зам.-кмета на район "Централен" инж. Тошо Пашов.

По думите му тогава е била свалена цялата конструкция и е извършена хидроизолация. Направено му е и ново осветление, чието състояние от 95 г. не е проследявано. Тунелът в Пловдив е строен през 50-те год. на миналия век. Повече от 22 г. той не е обследван, а през него всекидневно минава половината трафик на града.

"Компромиси не бива да се правят", заяви кметът на централен район Георги Стаменов. "Най-внимателно ще се проследят елементите, за които е закрепено осветлението, тъй като не се знае в какво състояние се намират."

Една част от тях е скрита и не се знае дали не са корозирали. Средата на другата седмица ще се знае какво е състоянието на тунела, след което започва проверка на подлезите и мостовете в града. Най-критичен е подлезът до централна поща, който не просто капе, а тече.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари