Затрупани хора и пожар след земетресението в Япония

0
Пожар е избухнал и в АЕЦ "Шика"
Пожар е избухнал и в АЕЦ "Шика"

Пожар е избухнал и в АЕЦ "Шика"

Съобщава се затрупани под руините хора и пожар в АЕЦ "Шика" след силните земетресения, които разтърсиха западното крайбрежие на Япония в понеделник по време на новогодишните празненства в страната, съобщи Xinhua, цитирана от агенция Фокус.

По данни на Японската метеорологична агенция (ЯМА) от понеделник следобед поредицата от силни земетресения с големи трусове с магнитуд до 7,5 са засегнали широк район по крайбрежието на Японско море в централна Япония.

"Има шест съобщения за затрупани хора след срутване на къщи в град Ваджима, префектура Ишикава, където след най-силното от над 30 земетресения избухна и мащабен пожар", съобщи на извънредна пресконференция главният секретар на японския кабинет Йошимаса Хаяши.

Хаяши отбелязва, че е избухнал пожар в трансформатор в атомната електроцентрала "Шика" на компанията Hokuriku Electric Power Company в префектура Ишикава, като добавя, че пожарът е бил потушен и няма въздействие върху атомната електроцентрала.

Поредица от мощни земетресения удариха централна Япония в понеделник, нанасяйки щети на домове и предизвиквайки вълни цунами с височина над метър. Земетресение с магнитуд 7,5 по скалата на Рихтер удари полуостров Ното в префектура Ишикава около 16:10 ч. местно време (09:10 българско време), последвано от още над 30 труса с магнитуд най-малко 4 по Рихтер за около 90 минути. Първите вълни цунами, високи 1,2 метра достигнаха крайбрежието на Японско море, като се очакваше вълните да достигнат 5 метра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари