Защо се стигна до физически сблъсък между активисти на ГЕРБ и ДПС в Силистренско?

1
Полицията е предотвратила бой между двата политически лагера
Полицията е предотвратила бой между двата политически лагера Видео: NOVA

Полицията е предотвратила бой между двата политически лагера

В изборния ден в Силистренско вотът стана причина за бой между два политическа лагера. В село Поройно активист на ГЕРБ налетя на кмета на населеното място, който е от ДПС. NOVA показа записи от охранителните камери, документирали конфликта. Заради намесата на полицията не се е стигнало до бой.

За първи път ГЕРБ побеждава на парламентарни избори ДПС в село Поройно”, разказва активистът на ГЕРБ Ергюн Фейзи.

Организирахме собствен банкет. Седнахме в 8 часа. Ние не сме като тях да се подиграваме”, допълни още той.

Заради силният шум от празненството, председателката на Секционната комисия изпратила дежурния полицай да помоли компанията за тишина. В тази компания, дори бил нейният съпруг и главно действащо лице, а именно Фейзи.

От записите се вижда, как дежурният полицай върви и си говори с поддръжника на ГЕРБ, когато той изненадващо се спуска към кмета на селото.

Изведнъж, викаше, крещеше и ме хвана за гушата. И псуваше. Сега, дали от алкохола, нищо не мога да кажа. И на мен ми е чудно, защо”, разказва кметът на селото Хаккъ Ахмед.

Напрежението в центъра на село Поройно ескалира за минути. От видеозаписите се вижда, как бързо се събират повече от 20 души от двата лагера.

Екипите на МВР са двама полицаи, които едва удържат лагерите на ГЕРБ и ДПС да не се сбият допълнително.

Оттам поясниха, че заради напрежението по-късно са изпратени още трима полицаи. 52-годишният мъж е отведен първоначално в кметството в село Поройно, а след това в Дулово, предупреден е да не нарушава обществения ред, след което се е прибрал в дома си.

От този момент нататък в РУ-Дулово не са постъпвали сигнали за нарушения на обществения ред в населеното място. При сблъсъците няма пострадали, нито задържани. Не е образувано и досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Дон Бидон
    Защото са глупаци,които не осъзнават,че ГЕРБ е притурка на ДПС и реално са едно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари