Защо няма млади учители в България

0
Част от причините са агресията и ниското заплащане
Част от причините са агресията и ниското заплащане Видео: NOVA

Част от причините са агресията и ниското заплащане

Агресията и административните тежести отблъскват младите кадри от учителската професия. Заплащането също се оказва сериозен демотиватор.

По тези причини образователните синдикати поискаха възнаграждението на преподавателите да е 150% от средната работна заплата. Темата по NOVA коментира председателят на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" Юлиян Петров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Милен Марков
    Няма млади учители защото много са критериите за този проблем точка 1 училищата са пълни с пенсионери които дават пари от пенсията на директора данак спокойствие и за младите няма работа точка втора за да станеш учител трябва да имаш връзки и да познаваш силните на деня и да имаш пари а ако искаш да станеш учител в Велико Търново и околията трябва областния управител да се обади за теб или Президента такава бюрокрация има че няма оправия!
  • 4
    2
    daskal
    То както е тръгнало, скоро и училища няма да има.
  • 3
    1
    Васциленка - Прекрасна
    Искам да съм млада учителка, а не метреса на моя неверник. Пак е бил с фотографката си днес, насаме на кабинет.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари