Защо измират гълъбите в Русе?

11
Свързано ли е това с мръсния въздух?
Свързано ли е това с мръсния въздух? Снимка: Dunavmost

Свързано ли е това с мръсния въздух?

Има ли необичайно висока смъртност на гълъбите в Русе и свързана ли е с мръсния въздух в града?

"Мръсният въздух в Русе е сериозен проблем от много години. Причинява изключително много болести, но при хората. Той отключва много заболявания или ги предизвиква, но смъртта на гълъбите, която някои хора виждат в момента, поне научно не е доказано да е свързана с мръсния въздух", пояснява биологът Венцеслав Петков от Екомузея с аквариум в Русе и допълва - мръсният въздух въздейства във времето, а не "на секундата".

По думите му, дозата мръсен въздух, която трябва да поеме едно животно, за да умре, е толкова висока, че "ние щяхме да сме умрели също и то веднага".

Градските домашни любимци също са подвластни на законите на естествения отбор. Започват да падат температурите и недобре приспособените гълъби "отпадат" от живота - най-често това са невръстни птици, които не са достатъчно активни, посочва биологът, цитиран от БНР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    17
    Аз
    Не защо, а как да измират, истинска напаст са на някои места в София и Бургас. Какво направиха балкони и первази, а седмица да те няма се загнездват. Няма спасение!
  • 0
    16
    до 14
    Втори мандат БСП кмет! Какви десни, какъв ГЕРБ, какви ПП и ДБ? Изобщо къде намесваш ППДБ като те до оня ден даже нямаха един общински съветник? Болна работа сте това комунистите. Като мине и втория мандат разсипия от Пенчо сигурно ще е виновен Бойко, Киро, Асен и разбира се Пеевски :)
  • -2
    15
    Карп
    Педалчето дето трови,педеро ще те онодим
  • -1
    14
    Улигофрени
    Градът е заприличал на Пn,Герб и Дб. На нищо не прилича. Десните са абсолютни безхсберници и в съчетание с това нещо наречено кмет гълъбите са най -малкият ни проблем. Така че, гълъби мои, пак гласувайте за примитиви!
  • 3
    13
    Отбор Гълъби
    Какво е "естествен отбор"? За един преАтел питам...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари