Защо доброволци пренасяха на ръце хора в неравностойно положение в София?

1
Подлез в самото сърце на столицата се оказа без достъп за инвалидни колички
Подлез в самото сърце на столицата се оказа без достъп за инвалидни колички Видео: NOVA

Подлез в самото сърце на столицата се оказа без достъп за инвалидни колички

Хора в неравностойно положение, в инвалидни колички, бяха пренасяни на ръце до заведение в подлеза пред НДК, тъй като единственият асансьор буквално в центъра на София се оказва неработещ. През 2024 година това се случва с любезното несъдействие на институциите, които са знаели, че предстои да има събитие за хора в неравностойно положение, но въпреки това не са се погрижили да има достъп.

Проверка на NOVA на място показа, че асансьорът продължава да не работи.

„Една от майките, която има дете в инвалидна количка, дойде да провери къде се намира заведението, в което ще празнуваме. Тя ми звънна и каза, че асансьорът не работи. Посъветвах я да сигнализира в съответните институции. Аз пък звъннах в район „Триадица”, които винаги са ни подкрепяли и са откликвали на нашите събития. Казаха ми, че ще поемат ангажимент на фирмата, която поддържа асансьора. В деня на събитието, се оказа, че съоръжението не работи. За съжаление реалността беше много тъжна и много унизителна за хората, които присъстваха”. Това заяви Анна Йончева от Проект “Различните” деца на България, предава NOVA.

Тя обясни, че децата, които са в инвалидна количка, са били пренесени от доброволци и случайни минувачи, за да бъдат пренесени до заведението. „Нямаше човек, който да не сме помолили да помогне - и той да не откликне. Но съжалителните погледи бяха унизителни за хората в инвалидни колички”, подчерта Йончева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари