Започва почистване на река Тунджа

0
Паднали дървета и растителност ще бъдат премахнати от коритото й
Паднали дървета и растителност ще бъдат премахнати от коритото й

Паднали дървета и растителност ще бъдат премахнати от коритото й

В района на Елхово започва почистване на корито на река Тунджа и нейните притоци от паднали дървета и растителност. Цел е да се подобри провеждането и да не се допуска забентване.

През последните месеци нивото на Тунджа по-долното течение отбелязва огромен спад, заради трайното засушаване в целия регион, съобщава БНР. "Опасността от наводнения заради затлачени канали и дерета обаче остава и това е причината да започне официално разчистване", подчерта кметът на община Елхово Петър Гендов:

Имаме около 3-4 километра участък около Тунджа, деретата по селата, започваме почистване. Окастряме дърветата, които са се надвесили над водоемите, предимно в Тунджа, където има нападали дървета, които изтегляме с лодка и въжета.“

Разчистването на речните корита и дерета се извършва с общински средства, но е необходимо и помощ от държавата, посочи Гендов:

Трябва да почистим деретата на 22 села и техните корита на реките, както и Тунджа. Просто работата е страшно много. Надявам се и държавата да ни подкрепи с финансови средства, защото сме граничен район, последният голям град на европейската граница“.

През следващите няколко дни се очакват проливни валежи и увеличаване на нивата на реките региона, включително и на водосбора на Тунджа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари