Започна инспекция в района на катастрофата на пътя Велико Търново - Русе

1
Първоначалният оглед показа, че има недостатъци в пътната инфраструктура
Първоначалният оглед показа, че има недостатъци в пътната инфраструктура Снимка: МВР

Започна инспекция в района на катастрофата с румънски автобус

Часове след възникването на тежката катастрофа на път I-5 в участъка Русе - Велико Търново експерти на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ започнаха инспекция на мястото на инцидента, предава Евроком.

Към момента има информация за четирима загинали и шест ранени пътници.

Пострадалите са транспортирани в болнично заведение.

Произшествието е настъпило на ляв завой при ограничена видимост, като водачът на автобуса, движещ се посока Русе, е напуснал пътното платно, вдясно по посока на движението, и след удар в спрял извън пътното платно автомобил е последвал и удар в дърво.

Първоначалният оглед показа, че има недостатъци в пътната инфраструктура и необезопасени обекти в крайпътното пространство.

В хода на следствието предстои да се установят причините за възникване на тежкото произшествие, както и скоростта на движение на автобуса.

Всички констатации ще бъдат обединени в доклад и ще бъде изпратен в най-кратки срокове до компетентните институции, заедно с всички предходни констатирани проблеми и препоръки за път I-5 в участъка Русе - Велико Търново.

Инспекцията продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    A3
    Hяма страшно, ще сложат знак 60!
  • 4
    1
    русенец
    "Има недостатъци в пътната инфраструктура" . Много витиевато. Кажете, че няма маркировка, пътни знаци и мантинели ! Кажете кои са фирмите, ремонтирали участъка и кои са службите, които са приели работата и отговарят за безопасността! След това режете глави, защото са убийци!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари