Задържани за шпионаж българи откраднали флашка и компютър на Христо Грозев

0
Заключението е на разузнавателните служби на Австрия и Великобритания
Заключението е на разузнавателните служби на Австрия и Великобритания Снимка: БГНЕС

Заключението е на разузнавателните служби на Австрия и Великобритания

Задържаните за шпионаж в полза на Русия българи в Обединеното кралство сега са обвинени и че са влезли с взлом в апартамента в британската столица на журналиста Христо Грозев през юни 2022 година, откъдето са взели лаптоп и флашки, пише германското списание Der Spiegel, за което пише и самият Грозев.

Разузнавателните служби на Австрия и Великобритания стигат до това заключение благодарение на чатове в иззетите телефони на заподозрените.

Твърди се, че на лаптопа е имало данни за отравянето на руския опозиционер Алексей Навални с бойното нервно-паралитично вещество "Новичок".

Както пише изданието, шпионската мрежа начело с Ян Марсалек е предала иззетите устройства на агент на Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия в Истанбул, предава Агенция Фокус.

Във взлома в апартамента на Грозев предполагаемо са участвали поне няколко от обвиняемите за шпионаж в Лондон българи. По-конкретно става дума за Орлин Русев, смятан за лидер на групата. Именно той е имал най-тесни връзки с директора на фалиралата компания Wirecard - Ян Марсалек.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    Hmm
    Той по-добър от западните служби и руските, взети заедно...само той имал доказателства, другите не могат да ги намерят... този дали наистина е журналист?
  • 1
    6
    кучето ми изяде домашното
    „Твърди се, че на лаптопа е имало данни за отравянето на руския опозиционер...“ И кой го твърди това? Гроздев за облаци не е ли чувал? Пак че ползва „флашки“, а не си пази всичко на дискети. Модерен журналист! Можеби го е било страх тази ценна информация да не изтече от облака. Ама чакай! Тя тази информация не е ли предназначена за оповестяване?
  • 4
    5
    Само Минавам
    "Твърди се, че на лаптопа е имало данни за отравянето на руския опозиционер Алексей Навални с бойното нервно-паралитично вещество "Новичок". - А този юнак от къде е имал тези "данни", ако изобщо е имал? Как на Джулиан Асанж, не му откраднаха данните, а на този му откраднали всичко важно, при това от лаптопа, при това съм сигурен на 100%, че няма начин да "набави" отново същите "данни" - били са единствени и уникални, като Мона Лиза.
  • 6
    4
    До 3
    Напълно си прав - продажни мекерета като Христо ГрозНев са срам и позор за нацията!
  • 1
    3
    хм
    Хайде...пак станахме известни..както с открадването на трупа на Чарли Чаплин, така и сега...какво племе продажно сме ние българите...жалко и тъжно...позор за нацията ни ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари