Задържаха собственика на пистолета, с който е простреляно дете в Арбанаси

1
Оръжието било оставено на пейка в двора на къщата
Оръжието било оставено на пейка в двора на къщата Видео: NOVA

Разглеждат се всички възможни версии

Продължава разследването на инцидента, при който дете простреля друго в крака с револвер. То се води под ръководството на Районната прокуратура във Велико Търново.

Случката се разигра по време на парти за рожден ден в Арбанаси, предава NOVA. По първоначална информация стрелбата е станала случайно с оставено без надзор законно оръжие. И детето, натиснало спусъка, и раненото дете са близки на депутата Явор Божанков. Самият той написа във Facebook, че децата намерили оръжието и го помислили за играчка. Божанков допълни, че пистолетът е притежание на собственика на къщата, в която се провело тържеството.

В хода на досъдебното производство се разследват всички възможни версии. Назначени са експертизи. „Образувано е досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда на непълнолетно лице, както и за неправилно съхранение на огнестрелното оръжие. Наказанията за тези престъпления са до 6 г. лишаване от свобода за първото и между 3 и 10 – за второто”, обясни на брифинг районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов. Притежателят на пистолета е задържан. Оръжието било оставено на пейка в двора на къщата.

Предстои прокуратурата да сезира Държавна агенция за закрила на детето и Агенция „Социално подпомагане” по повод инцидента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Аз
    Според мен притежателят на оръжието е виновен.Длъжен е да го съхранява на безопасно за останалите място.Има си правила.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари