Задържаха шофьор в Русе за отказ от тест за наркотици

3
38-годишният мъж е санкциониран за същото нарушение през февруари
38-годишният мъж е санкциониран за същото нарушение през февруари

38-годишният мъж е санкциониран за същото нарушение през февруари

Бързо производство е образувано срещу водач, повторно отказал да бъде тестван за употреба на наркотици.

До това се е стигнало, след като е бил спрян и проверен от полицията на улица „Изгрев“ в Русе.

38-годишният е управлявал лек автомобил с марка „Пежо“ и при проверката, извършена от служители на Второ РУ и Пътна полиция, е отказал да му бъде направен тест за употреба на наркотични вещества или техни аналози с техническо средство. Не е дал и проби за химичен анализ в болницата.

Направена справка е показала, че водачът вече е наказван за това по административен ред – с наказателно постановление, влязло в сила през февруари т.г.

Бързото производство, започнато срещу него, е за престъпление по чл. 343б, ал. 6 от Наказателния кодекс. (Който управлява моторно превозно средство и откаже да му бъде извършена проверка по надлежния ред за установяване на употребата на алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози, след като е бил наказван за някое от тези деяния по административен ред, се наказва с лишаване от свобода до шест месеца и с глоба от две хиляди лева.)

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Alèx
    Да не вземете и да го вкарате в кауша за това, щот ша са разплача от умиле ние! Ил кат перничанина ша го пуснат да си реже ноктите в къщи, щот повъ рнал ракията?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари