Задържаха 40 медици в Турция при разследване на скандал с новородени бебета

0
259 души са призовани да дадат показания пред прокуратурата
259 души са призовани да дадат показания пред прокуратурата

259 души са призовани да дадат показания пред прокуратурата

Общо 40 медицински служители, включително лекари и медицински сестри, са задържани при разследване на скандал в интензивни отделения за новородени в болници в Истанбул, Текирдаг и Чорлу, предава турската новинарска агенция ИХА, цитирана от БТА.

Главната републиканска прокуратура в истанбулската община Бююкчекмедже е предприела разследването по случая.

Агенция ИХА публикува днес подробности за операцията срещу мрежата за финансови измами, която е насочвала незаконно бебета към частни болници. Установено е, че мрежата от около 300 души, включваща лекари, медицински сестри и управители на болници, е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници.

При организираната операция срещу нелегалната мрежа досега са арестувани 40 медицински служители. 259 души са призовани да дадат показания пред прокуратурата.

Частни болници, сред които „Бейликдюзю Медилайф“, „Авджълар“, „Реяп Чорлу“, в които са били пренасочвани стотици бебета в рамките на две години, също са били подложени на проверка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари