Явор Божанков: Вратата на ПП-ДБ е отворена за ГЕРБ, но двама по-едри човека трудно минават през нея

0
Свалянето на Росен Желязков не е лично отмъщение за Никола Минчев
Свалянето на Росен Желязков не е лично отмъщение за Никола Минчев

Свалянето на Росен Желязков не е лично отмъщение за Никола Минчев

Свалянето на Росен Желязков от поста председател на Народното събрание не е лично отмъщение за това, че същите хора преди време свалиха Никола Минчев. Това увери в студиото на „Здравей, България” по NOVA депутатът от „Продължаваме Промяната-Демократична България” Явор Божанков. Не било и демонстрация на мнозинство.

Росен Желязков беше избран от мнозинство с много ясен мандат – 9 месеца, след това подава оставка и представител на ПП-ДБ става председател на парламента. Ние веднага я поискахме, но не я получихме”, отбеляза депутатът. Според Божанков причината се кореняла в това, че от ГЕРБ искали да налагат своя дневен ред в Народното събрание. „Желязков беше инструментът това да се случи”, подчерта народният представител.

По думите му ГЕРБ искала да включи трети партньор в управлението там, където нямало математическа нужда от това.

„Може би една от идеите да идем на избори е да е невъзможно без трети”, посочи Явор Божанков. Той не пожела ясно да каже с кого би се коалирала ПП-ДБ след изборите на 9 юни, но призна, че коалицията ще търси мнозинство за определени реформи.

Депутатът заяви, че вратата на ПП-ДБ е отворена за ГЕРБ, но метафорично подчерта, че двама по-едри човека трудно минават през нея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    ...
    Анусът му е отворен за дръжката на американският флаг. Но и двете ги чака ужасна криза.
  • 3
    2
    Българин
    На ПеПеругата Божанков задната му врата е винаги отворена. Все пак е доказан плужек. И десет по едри ще влязат, няма проблем. Божанков е способен да поеме сериозен натиск ха ха ха
  • 2
    1
    harakiro
    Млакни и ти бе нагъл калъф долен и фурнаджийска лопата, че без ръце остана....инвалид!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари